Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Konferenciát rendeztek a Gál Ferenc Egyetemen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. március 19. 10:00
Konferenciát rendeztek a Gál Ferenc Egyetemen
A szociális munka világnapja alkalmából tanácskoztak

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Közös jövő a transzformatív változásért címmel rendezett konferenciát a Gál Ferenc Egyetem március 19-én Gyulán, a szociális munka világnapján.

A megjelenteket Dux László, az egyetem rektora köszöntőjében kiemelte: az intézmény egyik legfontosabb küldetése, hogy olyan szakembereket képezzenek, akik a nehéz helyzetbe került emberek gondozását, lelki és testi egészségének megóvását, helyreállítását tudják segíteni.

Vincze Gábor dékán aláhúzta: a szociális szakmában dolgozóknak ez nem csupán egy munka, hanem hivatás, amelyben nem mindig a megfelelő szintű elfogadást, megbecsülést kapják meg.

Mint mondta, a rászorulóknak az emberi méltóságot tiszteletben tartva kell megadni a mindennapokban a segítséget, amely fizikai és lelki szempontból is kihívás a szociális szférában dolgozóknak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A konferenciát Homoki Andrea, a intézmény tanszékvezetője nyitotta meg, aki úgy fogalmazott, hogy a változás a társadalmak egyik örök, egyetemes jellemzője, ezáltal a társadalom különböző közösségeibe betagolódó egyének életének és sorsának is természetes velejárója.

Hangsúlyozta: szociális munkásként minden szinten az a céljuk, hogy fejlődést érjenek el, amelyet a transzformatív változás segíthet elő.

A megnyitók után a szakmai nap előadásokkal, majd műhelymunkával folytatódott.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)