Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hogyan alakítja át a digitalizáció a tudományok és a szakmák jövőjét?

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2024. április 18. 15:00
Hogyan alakítja át a digitalizáció a tudományok és a szakmák jövőjét?
A technológia lehetőségei, az EMBER az új világban címmel rendeztek konferenciát a vármegyeszékhelyen

A technológia lehetőségei, az EMBER az új világban címmel rendezett konferenciát kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága, a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Kara, valamint a Magyar Pénzügyi-Gazdasági Ellenőrök Egyesületének Békés Vármegyei Szervezete Békéscsabán.

A résztvevők arra keresték a választ, hogyan alakítja át a digitalizáció a tudományok és a szakmák jövőjét.

Dux László rektor köszöntőjében úgy fogalmazott: keresztény-katolikus szellemiségű egyetemként fontosnak tartják, hogy az emberek, különösen a hátrányos helyzetű emberek életlehetőségei a technikai fejlődés közepette ne romoljanak.

„A technikai lehetőségek olyan elképesztő gyorsasággal változnak és fejlődnek, hogy ehhez a biológiai adottságaink nem vagy csak nagyon nehezen tudnak alkalmazkodni. Ezért nagyon fontos szem előtt tartani, hogy az új technikai lehetőségek hogyan válhatnak hozzáférhetővé, felhasználóbaráttá, hogy mindazokat segíteni tudjuk életük alakításában, akikért azok létrejöttek” – mondta.

Rákóczi Attila, a Békés Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója kifejtette: a mesterséges intelligencia mára a számítógép-tudomány jelentős ágazatává és mindennapjaink szerves részévé vált.

Rámutatott: a negyedik ipari forradalom korában a digitalizáció a termelésben is egyre nagyobb teret hódít, és felértékelődik a mesterséges intelligencia szerepe. Hozzátette: csak azok a nemzetek lesznek sikeresek, amelyek alkalmazkodni tudnak ehhez.  

A konferencián mások mellett felszólalt Vágujhelyi Ferenc, a NAV elnöke és Kovács Tamás, a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának vezetője. Előbbi Belakni a digitális teret címmel, utóbbi A digitalizáció hatása a jogász hivatásra, a kódexektől a MI-ig címmel tartott előadást.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)