Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Díjazták a legkiválóbb ápolójelölteket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. február 26. 16:43
Díjazták a legkiválóbb ápolójelölteket
A versenyen öt szakképző iskola húsz hallgatója indult

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Harmadik alkalommal szervezte meg a legkiválóbb ápolójelöltek versenyét a Gál Ferenc Egyetem és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Békés vármegyei szervezete. A megmérettetés díjátadóját február 26-án, a Békés Vármegyei Központi Kórház Réthy Pál-tagkórházának konferenciatermében tartották.

Vincze Gábor, a Gál Ferenc Egyetem dékánja köszöntőjében elmondta: egy társadalom fejlettségét az egészségügy színvonala határozza meg.

Kiemelte: a verseny résztvevői döntést hoztak arról, hogy az ápolásnak szentelik az életüket. Az ápolók tekinthetők az egészségügy szívének, nélkülük nem működhet a rendszer, ők azok, akik a születéstől a halálig elkísérik az embert.

Arról is beszélt, hogy a megmérettetésen Békés, Csongárd-Csanád és Bács-Kiskun vármegyei ápolójelöltek vettek részt.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Párduczné Szöllősi Andrea, a Békés Vármegyei Központi Kórház ápolási igazgatásvezető szakmai munkatársa, a Gál Ferenc Egyetem docense, a verseny egyik zsűrije aláhúzta: az eredményektől függetlenül mindenki nyert, aki részt vett a versenyen, az összes induló nagyon jól teljesítette a feladatokat.

A versenyt Solti Árpád osztályvezető főorvos, a csabai skill-labor vezetője értékelte. Elmondta: a megmérettetésen öt szakképző iskola húsz hallgatója indult, akik először online fordulókban vettek részt, majd a gyakorlati tudásukról adtak számot.

Az eredményhirdetésen az összes résztvevő oklevelet vehetett át. Kiváló ápolójelölt címben részesült Vas Szandra és Giricz Kitti, a Kecskeméti Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technkiumának diákjai, a legkiválóbb ápolójelölt pedig Mohácsi Karolina, a Göndöcs Benedek Katolikus Technikum tanulója lett. A legkiválóbb békéscsabai ápolótanulónak Tóth Barbara Tündét választották, aki Nagy Ferenctől, Békéscsaba alpolgármesterétől vehette át a díjat.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)