Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az egészség témakörében rendeztek élménynapot diákoknak Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2023. május 24. 17:40
Az egészség témakörében rendeztek élménynapot diákoknak Gyulán
Az esemény a Gál Ferenc Egyetem és a Gyulai Tankerületi Központ együttműködésének keretében valósult meg

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Rendhagyó élménynapot tartott a Gyulai Dürer Albert Általános Iskolában május 24-én a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Kara és a Gyulai Tankerületi Központ. A Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos! elnevezésű rendezvényre a tankerület iskoláiból érkeztek diákok. 

Az esemény a Gál Ferenc Egyetem és a Gyulai Tankerületi Központ tavaly kötött együttműködési megállapodásának első mérföldköve volt. A helyszínen a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulói mutattak be az egészséggel, egészségmegőrzéssel kapcsolatos jó gyakorlatokat.

A megnyitón Görgényi Ernő polgármester arról beszélt, hogy egészségünk állapota a saját felelősségünk is, fontos, hogy hangsúlyt fektessünk rá a hétköznapjainkban. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Vincze Gábor, az egyetem dékánja elmondta, fontosnak tartják, hogy olyan szakokat indítsanak, amelyek jó megélhetést biztosítanak a náluk végzett diákoknak, és amelyek révén többen maradhatnak majd a városban. 

Teleki-Szávai Krisztina tankerületi igazgató kifejtette, együttműködési megállapodásuk és az esemény többek között azért jött létre, hogy a segítő hivatások szerepét bemutassa. Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmi – fogalmazott beszédében. 

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ vezetője azt hangsúlyozta: közös projekteken keresztül valósulhatnak meg a legfontosabb célok, erre jó példa az élménynap is. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Szökő Éva, a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány elnöke aláhúzta: már kora gyermekkorban érdemes az egészség megőrzésének témájával ismerkedni, erre kiválóan alkalmasak a hasonló események. 

A program az eseményhez kapcsolódó pályázaton legjobbnak ítélt nyolc, általános és középiskolásokból álló csapat prezentációjának bemutatásával folytatódott. A zsűri három díjazottat és egy különdíjast választott, a győztesek lehetőséget kapnak a programok továbbfejlesztésére a Gál Ferenc Egyetem mentori tevékenységének keretében.

Az élménynapon ügyességi verseny és az egészséggel kapcsolatos előadások, bemutatók is várták a tanulókat és a pedagógusokat.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)