Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Átvették diplomájukat a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának végzősei

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. június 21. 13:30
Átvették diplomájukat a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának végzősei
Kitüntetéseket is átadtak az ünnepségen

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Diplomaosztót rendezett a Gál Ferenc Egyetem (GFE) Egészség- és Szociális Tudományi Kara június 21-én a Nádi Boldogasszony-plébániatemplomban.

Az ünnepség szentmisével kezdődött, majd Dux László, az egyetem rektora mondott köszöntőt. Mint fogalmazott, a GFE különösen fontos feladatának tartja, hogy a nehéz helyzetben lévő embertársaink segítésére, ápolására, gondozására készítse fel a hallgatókat, mind a szakmai ismeretek, mind az empátia tekintetében.

Vincze Gábor dékán kiemelte: a hallgatók az évek során keményen dolgoztak, számtalan órát töltöttek tanulással, ezt a rengeteg munkát pedig a diplomaosztón ismerik el.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Hozzátette: új fejezet kezdődik a frissen végzettek életében, amely során nemcsak a betegek és a szociálisan rászorulók életét változtathatják meg, hanem hozzájárulhatnak egy egészségesebb és összetartóbb társadalom létrehozásához is.

Aláhúzta: a diákok az emberség, a gondoskodás és a megértés megtestesítői, hiszen az elvégzendő feladatok mindegyike különleges érzékenységet és elhivatottságot igényelnek.

Bódi Beáta, a Békés Vármegyei Kormányhivatal igazgatója köszöntőjében úgy fogalmazott, a kemény munka meghozta a gyümölcsét, azonban a gyümölcs még csak félig éredt, teljesen beérni akkor fog, amikor az egyetemen megszerzett tudást sikeresen haszonsítani fogják a hallgatók az életük és munkájuk során.

Görgényi Ernő polgármester kifejtette: minden korban nagyrabecsülés és tisztelet illeti azokat, akik a tudásukat magas szinten, egyetemi tanulmányokkal gyarapítják.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Hangsúlyozta: sokat olvashatunk arról, hogy a mesterséges intelligencia milyen szakmákban veheti át az emberek szerepét, de a szociális munka nem ilyen, hiszen a gép nem érez szeretetet, ez pedig elengedhetetlen ehhez a munkához.

A városvezető hozzátette: a Gyulára érkező turistákat mindig megkérdezik arról, hogy mi tetszik nekik a városban, a látványosságokon és értékeken kívül mindig kiemelik az itt lakók vendégszeretetét.

Az eseményen rektori dicséretben részesült Oláh Béla, aki huszonöt éve dolgozik az intézményben. Gál Ferenc Egyetem Oktatói Emlékérem kitüntetést kapott Borbola Gábor mesteroktató. Gál Ferenc Egyetem Kiváló Gyakorlóhelye címmel ismerték el a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményét.

Rektori dicséretben részesült: Mészáros Bettina, Szűcs Petra, Szabadi Erika Erzsébet és Elekes Krisztina.

Az ünnepségen oklevelet adtak át a „Nyugdíjas Akadémia” 2023/2024-es tanévben végzett hallgatóinak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)