Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egészségtudatos élménynapot rendeztek a Dürer-iskolában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. június 13. 13:00
Egészségtudatos élménynapot rendeztek a Dürer-iskolában
Második alkalommal szervezte meg a programot a Gyulai Tankerületi Központ és a Gál Ferenc Egyetem

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

Második alkalommal rendezte meg a Gyulai Tankerületi Központ és a Gál Ferenc Egyetem a Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos elnevezésű programot, valamint az ahhoz kapcsolódó élménynapot június 12-én a Dürer Albert általános iskolában.

A megjelenteket elsőként Görgényi Ernő polgármester köszöntötte, aki úgy fogalmazott, a rendezvény egyik fő célja, hogy rávilágítson arra, mennyire összetett szemléletmódot igényel az egészséges életmód.

Kiemelte: ha megbetegszünk, nem elegendő, hogy az orvosoktól, egészségügyi szakdolgozóktól várjuk a gyógyulást, hanem mindenkinek tennie kell azért, hogy megőrizze az egészségét.

A városvezető elmondta, az egészséget sok dolog veszélyezteti, az egyik ilyen dolog az online lét és a digitális technológia, amelyek sok kockázatot rejtenek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

Vincze Gábor, a Gál Ferenc Egyetem egészség- és szociális tudományi kar dékánja emlékeztetett: az egyetem és a tankerület 2022-ben kötött megállapodást, amelynek kiemelt feladata az egészségfejlesztés és –nevelés, közös gyakorlatok, projektek megvalósítása, ennek része a Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos! program is.

Kertész Éva, a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány ügyvezetője hangsúlyozta: az egészségtudatossághoz összehangoltság, együttműködés és rengeteg gyakorlás szükséges.

Hajnal Gabriella, a Klebelsbert Központ elnöke aláhúzta: az egészségtudatosság egyik alappilére a sport, erre a gyerekeket már egész kicsi kortól nevelni kell.

A köszöntők után pedagógusokat díjaztak, a gyerekeket kalandpályával, sportversenyekkel, látványkonyhával és közös ételkészítéssel várták, valamint kihirdették annak a megmérettetésnek az eredményét, amelynek keretében az intézmények közösségei kétperces kisfilmekben mutatták be, mit jelent számukra a tudatos táplálkozás.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)