Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Átvették diplomájukat a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának végzősei

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. június 30. 15:19
Átvették diplomájukat a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának végzősei
Az ünnepségen kitüntetéseket és kinevezéseket is átadtak

A friss diplomások eskütétele a Nádi Boldogasszony-plébániatemplomban

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Hatvanhatan végeztek a 2022/2023-as tanévben a Gál Ferenc Egyetem (GFE) Egészség- és Szociális Tudományi Karán; a hallgatók június 30-án vehették át diplomájukat a Nádi Boldogasszony-plébániatemplomban.  

A hálaadó szentmisével kezdődő ünnepségen Vincze Gábor címzetes egyetemi tanár, dékán kiemelte: az egyetem gyulai kara fontos szerepet tölt be a régióban.   

Kifejtette: a GFE-n végzett hallgatók piacképes végzettséget szereznek, melynek nemcsak itthon, hanem az Európai Unió többi tagállamában is hasznát veszik. Hozzátette: bízik benne, hogy végzőseik a vármegyében helyezkednek majd el.

Vincze Gábor címzetes egyetemi tanár, dékán

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A dékán arra is felhívta a figyelmet, hogy a karon hamarosan induló mesterképzések „tárt karokkal várják” a most diplomát szerzőket, akik „az egészségügyi és szociális rendszer pótolhatatlan láncszemei”.

Elmondta: a következő tanévben háromszor annyian kezdik meg a tanulmányaikat a gyulai karon, mint az ideiben. Az ápolás és betegellátás szakra százan, a szociális munka szakra nyolcvanan, az egészségügyi szervező szakra harmincan nyertek felvételt.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Vincze Gábor beszédében felidézte: idén átadták az egyetem Bolberitz Pál Képző Központját Kecskeméten, együttműködési megállapodást kötöttek a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrummal, és még szorosabbra fűzték a kapcsolatot a Szegedi Tudományegyetemmel.

Kitért rá, hogy idén szervezték meg hatodik alkalommal a Gyulai Felsőoktatás Napját a fürdővárosi önkormányzattal közösen, és nemrégiben konferenciát rendeztek a Gyulai Tankerületi Központtal együttműködésben.

Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: a végzősök lemondásokkal szegélyezett úton jutottak el a diplomaátadóig, amely „valódi ünnep”.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Hangsúlyozta: a hallgatók által választott hivatáshoz nemcsak tudásra, hanem emberségre is szükség van. Példaként állította a végzősök elé Apor Vilmos vértanú püspököt, Gyula város egykori plébánosát, aki – mint mondta – mindenkin igyekezett segíteni nemtől, életkortól, társadalmi állásától, származásától függetlenül.

Az eseményen Vincze Gábor a Gál Ferenc Egyetem Kiváló Oktatója kitüntetést vehette át, míg Sándor Zita főiskolai docens oktatói emlékéremben részesült. Az Elizabeth Hotel Gyulának a Gál Ferenc Egyetem Kiváló Gyakorlóhelye címet ítélték oda.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Egyetemi docensi kinevezést kapott Arató Henrietta, az Elizabeth Hotel Gyula szállodavezetője és Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Az intézmény jogállásának változása lehetővé tette, hogy a korábban címzetes főiskolai docensi, valamint tanári kinevezések címzetes egyetemi docensi, valamint tanári címekké váljanak. Ez alapján címzetes egyetemi docensi kinevezést Szilágyiné Tóth Erzsébet és Pásztor Pál, címzetes egyetemi tanári kinevezést Bagdi Árpád Gyula és Párducz László vehetett át.

Az ünnepségen oklevelet adtak át a „Nyugdíjas Akadémia” 2022/2023-as tanévben végzett hallgatóinak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)