Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két bronzérmet szereztek a gyulai ökölvívók az országos bajnokságon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. J. • SPORT • 2023. október 12. 16:00
Két bronzérmet szereztek a gyulai ökölvívók az országos bajnokságon
Junior- és ifjúsági korcsoportban is indultak fürdővárosi versenyzők

Két bronzérmet szereztek a Gyulai Sport Egyesület versenyzői, Szűcs Zalán és Római Kevin a junior- és ifjúsági magyar ökölvívó-bajnokságon, melyet szeptember 28. és október 1. között Nyíregyházán rendeztek meg.

Római Kevin, Endresz Richárd, Szűcs Zalán és Gyarmat Attila

Fotó: Gyulai SE

A GYSE három versenyzővel képviseltette magát a bajnokságon: Endresz Richárd 63 kg-ban, Szűcs Zalán 80 kg-ban indult juniorkategóriában, míg Római Kevin, elsőéves versenyzőként, 63 kg-ban lépett szorítóba az ifjúsági korcsoportban.

Gyarmat Attila, a GYSE edzője elmondta, két junior korú versenyzője élete első, ifjúsági bokszolója pedig harmadik hivatalos mérkőzését vívta, így az új közeggel is ismerkedniük kellett a fiataloknak. A felkészülést betegség is nehezítette, a 63 kg-ban induló Endresz Richárd homloküreg-gyulladás miatt kénytelen volt kihagyni az utolsó heti edzéseket, ami kihatott a teljesítményére.

Szűcs Zalán jelentős fizikai erejét kihasználva, és küzdeni akarásának köszönhetően, megnyerte első mérkőzését. A második találkozóján vereséget szenvedett, ellenfele korábban magyar bajnok volt.

Római Kevin az első mérkőzésén döntő fölényű győzelmet aratott, gyakorlatilag bedarálta ellenfelét. A második összecsapáson ő is egy korábbi magyar bajnok ellen lépett szorítóba, ellenfelén visszafogottabb stílusban, inkább kívülről bokszolva próbált felülkerekedni. A meccsen az első menetben rászámoltak a gyulai versenyzőre, ami a mérkőzésvezető hibájának tudható be, hiszen el sem találták a fürdővárosi bokszolót. A találkozó a további szakaszban hasonló mederben folyt. Gyarmat Attila és tanítványa úgy érezték, hogy meglehet a mérkőzés, ám a bírák nem így látták a végén, így 4-1-es pontozással alulmaradt a gyulai fiú.

Fotó: Gyulai SE

Endresz Richárd az első mérkőzését simán hozta, döntő fölényű győzelmet aratott. A második mérkőzésén viszont nem tudott mit kezdeni nyíregyházi ellenfelének kellemetlen stílusával, így elvesztette a meccset.

Gyarmat Attila arról is beszámolt, hogy egyre több 10–12 éves korú gyerek választja az ökölvívósportágat, és látogatja meg a GYSE ökölvívó-szakosztályának edzőtermét, amely egy hónapja nyitotta meg kapuit új helyszínen, a volt harisnyagyár udvarán. Itt már ideális körülmények között várja a versenyezni vágyókat, és azokat is, akik csak hobbiszinten űzik a sportágat, és csak mozogni szeretnének.

Az egyesület várja olyan támogatók jelentkezését is, akik segítséget nyújtanának a GYSE ökölvívó-szakosztályának működéséhez.

Fotó: Gyulai SE

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)