Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Világbajnokot avattak a békéscsabai bevásárlóközpontban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • SPORT • 2021. november 16. 10:00
Világbajnokot avattak a békéscsabai bevásárlóközpontban
Surman Zoltán Jr. nyerte el a World Boxing Organization ifjúsági világbajnoki címét

Ökölvívó gálát rendezett a Surman Box Club és az Országos Roma Sportközpont november 13-án Békéscsabán, a Csaba Centerben. A telt házas sportesemény főmérkőzésén Surman Zoltán Jr. és Horváth Dominik a WBO (World Boxing Organization) ifjúsági világbajnoki címéért küzdött meg egymással. A gálán a gyulai Bimbó Lajos is szerepet kapott.

Surman Zoltán Jr. újabb címmel lépett közelebb álmaihoz

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A nemzetközi viadalon tizenkét pár lépett a kötelek közé, a magyar ökölvívók mellett olasz öklözők is kesztyűt húztak. Az esemény első részében az amatőr sportolóké volt a főszerep, a fiatalok képességeik legjavát nyújtották. A folytatásban már a profiké volt a ring, ahol már kiválóan felkészített ellenfelek léptek a kötelek közé. A küzdelem hevét kiválóan jellemzi, hogy az irdatlan pofonokat hozó mérkőzések egyike sem ment végig.

Az eseménysor legvégén a békési Surman Zoltán Jr. és Horváth Dominik csatáját izgulhatták végig a szurkolók. A gála főmérkőzése igazi csemegét kínált a közönségek. A békési boksztehetség kiválóan felkészült a nagy téttel bíró találkozóra, magabiztosan irányította a mérkőzést. Zoli végig presszió alatt tartotta ellenfelét, majd a harmadik menetben testütésekkel feladásra késztette riválisát. A fiatal sportolónak nem ez volt az első sikerrel megvívott címmérkőzése, hiszen korábban már begyűjtötte az UBO ifjúsági világbajnoki címét és a GBF nemzetközi bajnoki övét is. Surman Zoltán Jr. a WBO ifjúsági világbajnoki címével újabb komoly lépést tett egy felnőtt világbajnoki cím felé.

– Zoli álma, hogy idővel a négy nagy szervezet valamelyikénél vívhasson a világbajnoki címért. Azonban családunk erejének végére értünk, innen komoly támogatás nélkül szinte lehetetlen továbblépni. Sajnos sem a városunk, sem más támogató nem állt még mellénk megfelelően, de harcolni fogunk, még ha most nem is látjuk az utat – értékelt id. Surman Zoltán.

Fotó: Daniele Zuccoli

Bimbó Lajos, a gála gyulai résztvevője az első párban lépett a kötelek közé. A 38 éves ökölvívó a nála lényegesen fiatalabb Kis Krisztiánnal nézett farkasszemet. A fürdővárosi bokszoló jól kezdte a mérkőzést, több tiszta találattal irányította a derbit. A folytatásban azonban hiba csúszott a gyulai öklöző számításába. Lajos a mérkőzés első menetében tisztán hagyott egy lehetőséget, amelyet a békéscsabai ellenfele kiütéssel büntetett. A fürdővárosi sportoló a mérkőzés után elmondta, elgondolkodott a visszavonuláson.

– Amikor elkezdtem a profi ökölvívást, azt mondtam, hogy addig csinálom, amíg a felkészülés minden percét élvezem. A mostani felkészülés azonban nem ment túl gördülékenyen, a munkahelyi és filmes munkáim miatt szinte alig maradt idő az edzésre, pluszban pedig a magánéleti nehézségek is rányomták a bélyegüket a tréningekre. Nem mondom biztosra, hogy soha többé nem lépek ringbe, hiszen profi istállóm vezetője, id. Surman Zoltán felajánlotta szakmai segítségét, mondta, hogy térjek vissza edzőtermébe, oda, ahol annak idején minden elindult. Ebben a pillanatban még nem tudok döntést hozni, jelenleg a filmem befejezésének szentelem időmet, a folytatásról vagy a befejezésről később döntünk – értékelt Bimbó Lajos.

GYULAI HÍRLAP • 2021. november 16. 16:54
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)