Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Balogh Adrián aranyéremmel jött haza Mezőkövesdről

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Gy. N. • SPORT • 2018. július 09. 14:39
Balogh Adrián aranyéremmel jött haza Mezőkövesdről
A Gyulai SE ökölvívója az első menetben elintézte ellenfelét a Nemzetközi Matyó Kupán

A mezőkövesdi sportcsarnokban rendezték meg a Nemzetközi Matyó Kupát, ahol 196 versenyző szállt szembe egymással. A kétnapos rendezvényen a gyulai Balogh Adrián is a kötelek közé lépett, és kiváló teljesítményével aranyérmes lett a megmérettetésen.

Gyarmat attila edző és balogh adrián a mezőkövesdi kupán az aranyéremmel

Fotó: Gyulai Hírlap – Gy. N.

A nemzetközi tornára a magyar ökölvívókon kívül svéd, román és ukrán versenyzők is érkeztek, női és férfi bokszolók egyaránt részt vettek a küzdelmekben. Az első nap összesen 65 mérkőzésen csaptak össze a fiatal ökölvívók.

A verseny második napján Balogh Adrián tízedik párként lépett szorítóba a 66 kg-os mezőnyben, ellenfele a Kőbányai SC versenyzője, Nehéz Márton volt. A gyulai ökölvívó nagy munkatempóval, ellenfelét kívülről, kemény egyenesekkel tartotta nyomás alatt. A fürdővárosi versenyző pontos és erős találatai miatt vérezni kezdett a kőbányai ökölvívó orra. Balogh Adriánnak sikerült riválisa fölé kerekedni, és annak nyitott védekezését kihasználva felőrölte ellenfelét. A mérkőzésvezető az első menet második percében leléptette a harcképtelenné vált kőbányai ökölvívót.

A gyulai versenyző a győzelem után azt nyilatkozta: „ez egy nagyon nagy előrelépés a pályafutásomban. Kemény küzdelem volt a mai, nagyon örülök, hogy eredményesen végeztem. A győzelem növelte az önbizalmamat, és az edzőm, Gyarmat Attila is büszke lehet rám.”

A kemény edzéseknek köszönhetően Balogh Adrián aranyérmet szerzett a Nemzetközi Matyó Kupán. A GYSE ökölvívó szakosztályának ez egy nagy előrelépés, ami megalapozhatja a további versenyek sikereit. A következő verseny július 22-én Békéscsabán lesz.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)