Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Heti premier a Center moziban Az ördögűző: A hívő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2023. október 12. 17:00
Heti premier a Center moziban Az ördögűző: A hívő
Október 12–18. között a következő filmeket vetítik a Csaba Centerben

Heti premier a Center moziban Az ördögűző: A hívó című amerikai horror

Forrás: cineimage.ch

Heti premier a Center moziban Az ördögűző: A hívó (szinkr. amerikai horror) 17.45, 20.00-kor. Mióta 12 évvel ezelőtt egy haiti földrengésben meghalt a terhes felesége, Victor Fielding (a Tony-díjas és Oscar-jelölt Leslie Odom, Jr.; Egy éj Miamiban, Hamilton) egyedül neveli a lányát, Angelát (Lidya Jewett, Cseles csajok). Ám amikor Angela és barátnője, Katherine eltűnnek az erdőben és csak három nap múlva kerülnek elő, úgy, hogy semmi emlékük sincs arról, mi történt velük, ez olyan események láncolatát indítja be, amelyek arra kényszerítik Victort, hogy szembesüljön a gonosszal, és rémületében és kétségbeesésében megkeresi az egyetlen élő embert, aki tanúja volt ilyesminek korábban: Chris MacNeilt.

18.45, 20.30-kor Dzsungelhajsza (szinkr. amerikai akcióvígjáték) A valamikori különleges osztagos (John Cena) nem mindennapi feladatra vállalkozik, hogy kizökkentse magát a nyugdíjas katona napjainak szürke monotonitásából: elvállalja egy balhés újságíró (Alison Brie) védelmét, aki egy hírhedt diktátorral (Juan Pablo Raba) akar interjút készíteni. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor az interjú kezdetén felkelők puccsot hajtanak végre, az ex-zsoldos és az újságíró pedig a dzsungelen keresztül menekülni kényszerülnek.

16.00, 17.00 és csak 14-én és 15-én 15.00-kor Mancs őrjárat: A szuperfilm (szinkr. amerikai animációs film) A Mancs őrjárat bevetésre kész! Amikor legnagyobb riválisuk, Humdinger lesz a közeli Kalandváros polgármestere, és egymás után csinálja a kalamajkákat, Ryder, és mindenki kedvenc hős kutyijai nagy sebességre kapcsolnak, hogy szembenézzenek a kihívással. Miközben az egyik kutyusnak zűrös múltja van Kalandvárossal, a csapat segítséget kap egy új szövetségestől, Libertytől, a dörzsölt tacskótól. Együtt, a legújabb kütyükkel, szerkókkal és járgányokkal felszerelkezve a Mancs őrjárat beveti magát, hogy megmentse Kalandváros lakóit, mert a Mancs őrjárat sosem fáradt!

Csak 13-án, 14-én, 15-én és 16-án 15.30-kor Tisza-tó: Az ember alkotta paradicsom (magyar dokumentumfilm) PREMIER! A Tisza évezredek óta kanyarog az Alföldön. Mióta az ember is megjelent a partján, próbálja a szolgálatába állítani a szőke folyót. Vizét issza, öntöz vele, felszabdalta és kiegyenesítette. 50 éve pedig megállította, hogy egy nagy víztározót csináljon belőle. Akkor még nem tudta, hogy műve az ősi Tisza világát csalja elő. A folyó vizének köszönhetően egy különleges ökoszisztéma jött létre. Az ember építette, a természet belakta. Így jött létre az ember alkotta paradicsom: a Tisza-tó. A film mesélője Ljasuk Dimitry kézen fogja a nézőt és mind a 4 évszakot átívelve bemutatja, hogy az évtizedek során mivé lett ez a különleges hely. Milliónyi különleges madár és hal költözött be ide, a sűrű növényzet zöldre festette a szőke folyó partját. Ma már vadregényes kanyarulatok, fekete vizű belső tavak, nádas labirintusok és ezernyi sziget idézi az ősi Tiszát. Az ember építette, a természet belakta. Így jött létre az ember alkotta paradicsom: a Tisza-tó. Mily gyönyörűt alkottunk, pedig nem is mi tettük azzá. De mi vagyunk azok, akik felelnek érte, akik megőrizhetik és vigyázhatnak arra az ajándékra, amit a természettől kaptunk.

18-át kivéve 20.15-kor Jeanne du Barry – A szerető (szinkr. francia dráma) PREMIER! Jeanne, a fiatal munkásosztálybeli nő, aki a kultúra és az élvezetek megszállottja, intelligenciáját és vonzerejét használja fel arra, hogy a társadalmi ranglétra lépcsőfokait egyenként megmássza. XV. Lajos király figyelmét is felkelti és hamar a kedvencévé válik, aki – kurtizán státuszáról mit sem sejtve – rajta keresztül nyeri vissza életkedvét. Miután őrülten egymásba szeretnek és minden illem és etikett ellenére Jeanne Versailles-ba költözik, a nő érkezése komoly botrányt okoz az udvarban.

a Jeanne du Barry – A szerető című francia dráma

Forrás: cineimage.ch

16.15-kor Alibi.com 2. (szinkr. francia vígjáték) PREMIER! Greg élete egy ideig meglehetősen eseménytelenül alakul az ügynökség, az Alibi.com bezárása után. Új bonyodalmak ütik fel a fejüket azonban, amikor megkéri bartánője, Flo kezét, ugyanis a lány találkozni szeretne a szüleivel. Mivel Greg szégyelli csaló apját és ex-színésznő anyját, nem marad más választása, újra kell nyitnia az ügynökséget, hogy megfelelő ál-szülőket találhasson magának.

17.30-kor Magyarázat mindenre (magyar dráma) Nyár van Budapesten. A gimnazista Ábelnek az érettségire kellene készülni, de épp most ébredt rá, hogy szerelmes legjobb barátjába, Jankába. Janka jó tanuló, a vizsga miatt nem kell izgulnia, viszont ő is reménytelenül szerelmes, csak éppen a történelemtanárukba, Jakabba. Jakabnak családja van, pedagógusként próbál túlélni Magyarországon, és korábban már összetűzésbe került Ábel konzervatív apjával. A két részre szakadt társadalom feszültségei felszínre törnek, amikor Ábel történelemérettségije országos botrányba torkollik, ő pedig valahol a két oldal között áll, mindennek a kellős közepén, és még mindig szerelmes.

19.45-kor Az alkotó (szinkr. amerikai sci-fi) A jövőben háború dúl az emberek és a mesterséges intelligencia seregei között. Joshuát, a harcedzett, korábban a különleges erőknél szolgált ügynököt felesége eltűnése emészti, amikor azt a feladatot kapja, hogy derítse fel és ölje meg az Alkotót. Az Alkotó egy rejtőzködő, fejlett építész-MI, aminek újonnan kreált fegyvere képes lenne véget vetni a háborúnak – és az egész emberiség létezésének. Joshua válogatott csapatával az ellenséges vonalak mögé indul, az MI-uralta terület sötét mélyére, ahol felfedezi, hogy a világpusztító fegyver, amit meg kell semmisítenie, valójában egy gyermek formáját öltött mesterséges intelligencia.

18.00-kor Feláldozh4tók (szinkr. amerikai akciófilm) Felszerelkezve minden fegyverrel, amire csak szert tudnak tenni és a hozzájuk kellő szakértelemmel, a Feláldozhatók, az utolsó védelmi opció a világ számára, a csapat, akiket akkor hívnak, ha minden más kudarcot vall. Ám az új csapattagok, új harcmodorral és új stílussal, megmutatják, mit is jelent az, hogy újult erővel.

Csak 12-én, 17-én és 18-án 15.00-kor Aranyéveink – Végül újrakezdjük? (szinkr. svájci-dán vígjáték) Az Aranyéveink című svájci vígjáték egy frissen nyugdíjba vonuló házaspár újrakezdésének történetét dolgozza fel, bájos humorral, mély együttérzéssel, könnyedsége ellenére is fontos, mindannyiunkat érintő kérdésekkel. A magyar származású svájci rendező, Barbara Kulcsar filmje Svájcban közönségkedvenc volt, de a német nézők szívét is meghódította.

Csak 14-én 22.00-kor Fűrész X. (szinkr. amerikai horror) John Kramer visszatért. A Fűrész franchise eddigi legfelkavaróbb részében Kirakós legszemélyesebb, eddig még nem ismert játéka zajlik le. Az első és a második rész történései között játszódó filmben a rákos John végső elkeseredésében Mexikóba utazik, hogy alávesse magát egy kockázatos és kísérleti jellegű orvosi beavatkozásnak, amitől csodával felérő gyógyulást remél. Rövidesen kiderül azonban, hogy a teljes műtét pusztán átverés, amivel a legsebezhetőbb embereket fosztják ki. Johnnak ez az élmény új célt ad, így a hírhedt sorozatgyilkos visszatér munkájához, hogy megfizessen a szélhámosoknak a rá jellemző, szó szerint zsigerig hatoló módon, fondorlatos, eszement és találékony csapdák sokaságával.

a Fűrész X. című amerikai horror

Forrás: cineimage.ch

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)