Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kiélezett küzdelmeket és hatalmas csatákat hozott a Küzdelem Napja Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • L. B.SPORT • 2018. március 17. 13:05
Kiélezett küzdelmeket és hatalmas csatákat hozott a Küzdelem Napja Gyulán
Két címmérkőzés és kvalifikációs összecsapások színesítették Békés megye legnagyobb küzdősportgáláját

Idén is megrendezték a Küzdelem Napja elnevezésű küzdősportgálát március 16-án Gyulán. Békés megye legnagyobb pofonosztó rendezvényén hatalmas csaták és kiélezett küzdelmek szórakoztatták a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokot teljesen megtöltő nézőközönséget.

Eredményhirdetés Bimbó Lajos és Detre Gábor összecsapása után

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mint azt Niedermayer Zsolt főszervező előzetesen elmondta, a mérkőzések legtöbbjének különleges tétje lesz, hiszen az egész estét betöltő összecsapás-sorozatban a három címmérkőzés mellett az IKF kempó-világbajnokságra és -világkupára való kijutásért csapnak össze a full kempo és az amatőr MMA képviselői.

A gála első részében a fiataloké volt a ring, akik megmutatták, hogy igazán jó kezekben van a honi küzdősport. Később a felnőttek vették át a szerepet, akik a K-1, a kempó és WMMA szabályrendszerében küzdöttek meg egymással.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az egész estés pofonpárbaj fő részében már a nevesebb versenyzők kaptak szerepet, ők WMMA-, K-1 és MMA-összecsapásokkal kápráztatták el a közönséget. A kiélezett párharcokat híven tükrözi, hogy nem egy mérkőzés végére csak egy extra menettel tudtak pontot tenni a versenyzők. Így kellett pluszmenetet harcolnia Máramarosi Patriknak is, és plusz kétpercnyi csata után védte meg MMA magyar bajnoki címét Székács Ádám is. A Hocz Csaba és Hódosi Nikolas közötti küzdelem ezen az estén nem jöhetett létre, az MMA nemzetközi bajnoki övéért folyó csatát júniusban fogják tető alá hozni.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A pofonok estéjét egy nemzetközi bajnoki ökölvívó-címmérkőzés zárta, ahol Bimbó Lajos és Detre Gábor csapott össze egymással. A tíz menetre tervezett ökölcsata a kilencedik etapban ért véget, amikor is Bimbó Lajos sérülése után kétszer is meglátogatta a ringpadlót.

A hagyomány szerint a győztesek mellett a vesztesek sem távoztak üres kézzel, hiszen a támogatóknak köszönhetően ajándékokkal gazdagodtak a fighterek. Többek között elismeréseket adott át a versenyzőknek Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere is.

A küzdősportok Békés megyei seregszemléjének története júniusban tovább íródik, ekkor újra remek párosításokkal készül Niedermayer Zsolt és csapata.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)