Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai ellenzéki előválasztás utórengései

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MPHÍREK • 2021. október 06. 16:06
A gyulai ellenzéki előválasztás utórengései
Független országgyűlési jelöltként indul el Gyulán dr. Pomuczné Nagy Ildikó

Az ellenzéki előválasztás ugyan lezárult Gyulán, de a belső viszályok megmaradtak. Erre enged következtetni dr. Pomuczné Nagy Ildikó posztja, amelyet közösségi oldalán osztott meg a napokban. Az Új Világ Néppárt politikusa gratulált az ellenzéki előválasztásban résztvevőknek, ugyanakkor bejelentette indulását a 2022-es parlamenti választáson. Ez több kérdést is felvet, hiszen a politikus pártja szintén része a többpárti ellenzéki együttműködésnek, Gyulán pedig a Momentum jelöltjét támogatta a Pálinkás-féle Új Világ Néppárt.

Pomuczné Nagy Ildikó független polgármesterjelöltként a 2019-es helyhatósági választáson

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

A Gyulai Hírlap június 16-án még arról cikkezett, hogy három jelölt indulhat el az ellenzéki előválasztáson. Az egyik jelölt dr. Pomuczné Nagy Ildikó lett volna, sőt, az MSZP is szívesebben támogatta volna őt a DK jelöltjével szemben.

Lapunk kérdésére akkor Vargáné Balázs Magdolna, a szocialisták gyulai elnöke azt mondta: az országos elnökség, élve a végső döntés jogával, felülírta a helyi párttagok akaratát. Arra a kérdésünkre, miért nem akarták támogatni a DK jelöltjét, azt válaszolta Vargáné Balázs Magdolna, hogy sokáig húzódott a DK jelöltállítása, ezért kezdtek el tárgyalni dr. Pomuczné Nagy Ildikóval, akivel végül meg is állapodtak.

Ennek ellenére valóban egy ideig úgy tűnt, hogy három jelölt lesz Gyulán. Aztán augusztus 24-én jelentette be dr. Pomuczné Nagy Ildikó, hogy kilép az előválasztásból. Akkor közösségi oldalán egyebek mellett ezt írta: nagyon, de nagyon előválasztáspárti voltam. Itthon, a körzetben eredetileg több párt támogatását élveztem. Minden szervezetet központilag leszedtek mögülem, az engem nyíltan támogató embereket megfélemlítették, személyesen sértegették. Engem emberi mivoltomban hazugságokkal gyaláztak. Ez volt az ellenzéki „összefogás”.

A Gyulai Hírlap is megkereste akkor a politikust, aki kérdéseinkre válaszolt, de nem adta hozzájárulását a válaszok leközléséhez. Azt mondta, nem kíván személyeskedni, nem szeretne sem pártokat, sem politikusokat megnevezni. Mint fogalmazott, „a politika a köz szolgálata, a közbeszéd eldurvulása nem szolgálja a társadalom érdekét”.

Nem sokkal később a Új Világ Néppárt logója megjelent a Momentum által támogatott másik ellenzéki tömörülés plakátján. Ez azért volt nagyon furcsa, mert Gyulán ekkor már köztudomású volt, hogy a momentumos társaság gyűlöletkampánya nem kíméli az ellenzéki kihívókat sem, sem Leel-Őssy Gábort, sem dr. Pomuczné Nagy Ildikót. [Elszabadult momentumosok, lealázott dékások és szocialisták Gyulán című írásunkban részletesen foglalkoztunk a helyzettel – A Szerk.]

Telefonon elértük ma dr. Pomuczné Nagy Ildikót, aki az ígérte, hogy pénteken rendelkezésünkre áll.

A politikustól azt szeretnénk megtudni, hogy független jelöltként indul-e el 2022-ben, esetleg valamelyik párt vagy pártok támogatásával.

Említett posztjában azt írja, „én sajnos, mint írtam, az előválasztásból már ismert, de eddig nem részletezett okokból voltam kénytelen kimaradni”. Szeretnénk megkérni arra, hogy kameránk előtt részletezze az okokat.

Végezetül azt is szeretnénk megkérdezni tőle, hogy a szeptember 28-án 11.30-kor közzé tett posztjából miért vette ki október 1-jén 18.26-kor ezt a részt: „Jól kifőzte és sikeresen elintézte ezt, mondhatjuk, elintézett engem Csóka, Márki-Zay és Lebenszky. Márki-Zay már 2018-ban zavart keltett a körzetben, meghekkelte az irányított szavazást. Videó-üzeneteket terjesztett, abban a minden fórumon esélyesnek kikiáltott jelölttel szemben ő az esélytelen jelöltet ajánlotta, megzavarva ezzel a választókat. És, ugye nem neki lett igaza. 2019-ben a semmiből felbukkant Csóka. Hogy ki ő, mit csinált eddig, csak a saját meséjéből tudjuk, semmi nem található róla az interneten a 2019 előtti időkből. Sötét múltjával hirtelen bizalmát élvezte Márki-Zay-nak, a teljes felhatalmazását megkapta arra, hogy a nevében intézkedjen Gyulán és a körzetben. Gyanútlanul mindenki besétált a csapdájukba, így tudták megakadályozni Gyulán az összellenzéki összefogást. Irreálisan ragaszkodtak Galbács-hoz, akinek Márki-Zay sok pénzt biztosított a kampányához. Mindenkit árulónak neveztek,kitiltottak, letiltottak, aki figyelmeztette őket, hogy Galbács-csal nem lehet nyerni. Semmilyen párbeszédre nem voltak hajlandóak, mindenkit mindenki ellen kijátszottak. Most, 2021-ben is ők mondták meg, mi kell a gyulai körzetnek. Csóka cserébe ezért állítólag az országos listán befutó helynek a várományosa, ha igaz, amit beszélnek. Márki-Zay-nak a saját tábora kiépítéséhez pedig saját maga által választott befutóra van szüksége, akiről ő maga azt mondta, hogy még beszélni sem tud. Ennyibe nézi a saját jelöltjét, sajnos, úgy tűnik, neki is csak szavazógépek kellenek. Lebenszky érthető módon a saját pártja érdekeit képviseli, így velem szemben szerencsésen egymásra talált a másik kettővel. Aztán meg, mivel Kelet-Békés igencsak messze van Budapesttől, a ’füstös szobák’ mélyén elfogadták a magukat helyben legjáratosabbnak kiadó hármak javaslatát, bármennyire is tiltakoztak a helyben kiépített szervezettel rendelkező pártok.”

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)