Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Közlemény a baloldali előválasztás eredményével kapcsolatban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. szeptember 30. 16:43
Közlemény a baloldali előválasztás eredményével kapcsolatban
A Fidesz-Magyar Polgári szövetség gyulai szervezete

A gyűlöletre alapozott politikát elutasítja a gyulai baloldali szavazók nagy többsége is, ezért a Momentum és Márki-Zay Péter gyulai jelöltje, Mikóné Hirth Beáta elvesztette a baloldali előválasztást.

Márki-Zay gyulai emberei 2019. nyarán tűntek fel a helyi közéletben, azóta folyamatosan rágalmakra, hazugságokra, csúsztatásokra építik politikájukat. Nem kímélik ellenfeleik családtagjait és magánszféráját sem. Pajzsra emelték azt a Galbács Mihályt, akit a Fidesz önkormányzati frakciójából a Termál futballklub elnökeként folytatott korrupciógyanús tevékenysége miatt zártak ki. Gyűlöletkampányuk karmestere az álhírek és rágalmak terjesztéséről elhíresült Csóka-Szűcs János lett. Háztáji propagandistának szegődött hozzájuk a többszörösen leszerepelt egykori baloldali politikus, Bod Tamás.

Rágalmakra épített gyűlöletkampányuk megbukott a 2019. őszi önkormányzati választásokon. Nem tanultak belőle. A baloldali előválasztás során is ugyanazt a személyeskedő, hazugságokra építő politikát folytatták, amelyről megismerte őket Gyula város közvéleménye. Ezúttal is megbuktak, a baloldali választópolgárok többsége úgy ítélte meg, hogy a gyulai baloldal annál sokkal többet érdemel, minthogy az a Mikóné képviselje őket, aki még semmit nem tett a városért, de aki háziorvosi asszisztensként az orvosi rendelőben zaklatta a betegeket politikai kampánykiadványokkal.

Albert Einstein szerint „az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és közben azt várni, hogy az eredmény más legyen”. Ez alapján nem várhatjuk Márki-Zay Péter gyulai embereitől azt, hogy tanulnak sorozatos kudarcaikból, és ellenfeleiket gyalázatos módszerekkel támadó politikájukat megváltoztatják. Azt azonban örömmel látjuk, hogy ennek a rágalmakra épített gyűlölet-politikának nincs Gyulán többségi támogatottsága a baloldalon sem.

Gyula város közéleti kultúrája szempontjából biztató, hogy a baloldali választópolgárok többsége is elutasítja azt a politikai stílust, amely egyáltalán nem tiszteli az ellenfél emberi méltóságát. Mert lehetünk ellenfelek, a közéleti kérdésekről gondolkozhatunk ellentétesen, vitatkozhatunk egymással, de egyet nem felejthetünk el: mindannyian, jobb- és baloldali polgárok egyaránt ebben a városban szeretünk élni, ezért tudnunk kell együtt élni. Városunk hagyományai alapján pedig tudnunk kell tisztelni is egymást.

A Fidesz-Magyar Polgári szövetség gyulai szervezete továbbra is a kulturált vitastílus, a békés közélet, a város és közösségei építése mellett kötelezi el magát, ugyanakkor határozottan kiállunk az általunk képviselt értékrend mellett.  

Hajrá, Magyarország! Hajrá, Gyula!

Fidesz gyulai szervezete

 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)