Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elkezdődött a kampányidőszak és az ajánlásgyűjtés

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. február 12. 10:45
Elkezdődött a kampányidőszak és az ajánlásgyűjtés
A jelöltek Békés megye 3. számú egyéni választókerületében is átvették az ajánlóíveket

Megkezdődött az országgyűlési képviselő-választás ajánlásgyűjtési időszaka február 12-én, az ajánlóíveket reggel 8 órakor kezdték el átadni a jelölteknek Békés megye 3. számú egyéni választókerületében is.

Kovács józsef

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Az íveket elsőként Kovács József, a Fidesz jelöltje vette át, aki kiemelte: az okmányok átvétele után azonnal hozzákezdenek az aláírások gyűjtéséhez, először öt településen, majd mind a húsz településen. Az országgyűlési képviselő nem sokkal később hivatalos közösségi oldalán adta hírül, hogy kevesebb mint egy óra alatt összegyűjtötte az induláshoz szükséges 500 aláírást.

Leel-Őssy Gábor, az ellenzék közös jelöltjének ajánlóíveit Fülöp Zoltán kampányfőnök vette át, aki elmondta: délelőtt 10 órakor kezdték meg az aláírások gyűjtését a Mágocsi utcában található MSZP-irodában, valamint a Béke sugárúti ellenzéki választási irodában, holnaptól kezdve pedig mindig máshol állítanak fel standot. A kérdésre, miszerint mikorra gyűjtik össze a szükséges mennyiséget, meglepően konkrét választ adott: véleménye szerint ma délután 16 órára, ha pedig nem tudják gyorsan kiszolgálni az aláírókat, akkor 16.30-ra.

Szintén elkezdte az aláírásgyűjtést Vidó Attila, aki a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje a választókerületben. Holnap a gyulai piacnál állítanak fel standot, majd bejárják az egész megyét a következő héten. Tippelni nem szeretett volna, hogy mikorra lesznek meg az ajánlásokkal, de szeretné, ha a jövő hét végéig összejönne az 500 aláírás.

leel-őssy gábor íveit fülöp zoltán Vette át

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Molnár Lajos Csanád, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltje elmondta, az aláírásokat a délelőtt folyamán kezdik el gyűjteni az Eszperantó téren. Hozzátette: az MKKP először kezd aláírásgyűjtésbe Gyulán, így nem tudja megmondani, hogy mikorra jöhet össze a szükséges mennyiség.

A Megoldás Mozgalom színeiben indul Pomuczné Nagy Ildikó, akitől megtudtuk, az aláírásgyűjtő helyszínek listáját hamarosan meghirdeti. Mint fogalmazott, szeretné, ha a választók esélyt adnának, hogy egy új, szabadabb, békésebb, méltányosabb Magyarországot építhessenek.

Csige Gábor jegyző, a választókerületi választási iroda vezetője kérdésünkre elmondta: összesen tíz jelölt adott be igénylést ajánlóívekre, valamennyi jelölőszervezet jelöltje, tehát nincs közöttük független induló. Az ívek kapcsán nagy a szórás, volt, aki a 90, volt aki 300 lapot igényelt.

A választókerületben jelöltet indít a Magyar Szegények és Dolgozók Demokratikus Szervezete, az ellenzéki összefogás, a Mi Hazánk Mozgalom, a Fidesz–KDNP, a pártszövetségként induló Munkáspárt és ISZOMM, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, a Normális Élet Pártja, a Független Vidéki Demokrata Párt, a Zöldek, a Normális Emberek Pártja, valamint a Megoldás Mozgalom.

Csige Gábor hangsúlyozta: a jelölteknek február 25., péntek 16 óráig kell összegyűjteniük a szükséges 500 aláírást.

vidó attila

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)