Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Holnap kiderül, hogy Gyulán ellenzéki kamukampány volt-e

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MPHÍREK • 2021. szeptember 28. 14:20
Holnap kiderül, hogy Gyulán ellenzéki kamukampány volt-e
Leel-Őssy Gábor: jobban fogunk szerepelni, mint azt mások előre gondolták

Várhatóan holnap tudjuk meg, hogy ki nyerte az ellenzéki előválasztást Gyulán. A gyulai választókerületben az összefogásban részt vevő pártok két jelöltjére lehetett voksolni. Ha nem a párközpontokból levezényelt kamukampány részesei voltak a gyulaiak, akkor minden bizonnyal Leel-Őssy Gábor lesz a győztes. Amennyiben színjáték volt ez az egész, akkor holnap nem ő, hanem Momentumék bonthatnak pezsgőt a fürdővárosban. Hogy Gyula jövőjét, nyugalmát és politikai békéjét nézve melyik a jobb választás, erre a válasz egyértelmű: Leel-Őssy Gábor.  

képünk illusztráció, amihez a dk plakátját használtuk fel. leel-őssy gáborra ma este 6 óráig gyulán a paradicsomi ABC előtt lehet szavazni

Illusztráció: Gyulai Hírlap

– Jobban fogunk szerepelni, mint azt mások előre gondolták – mondta el a Gyulai Hírlap kérdésére Leel-Őssy Gábor, a Demokratikus Koalíció képviselőjelöltje. A DK önkormányzati képviselője lapunkat arról tájékoztatta, hogy ma este 6 óráig lehet szavazni az előválasztáson. A választási urnákat Békéscsabára szállítják, ott lesz holnap délelőtt az urnabontás. A leadott szavazatokat digitalizálják, és felküldik a budapesti előválasztási központba. A szavazatok összesítése is ott történik meg.

Gyulán a DK jelöltjét az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok támogatták. Leel-Őssy Gábor kihívóját a Momentum, a Jobbik, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és az Újvilág Néppárt indította el.

Leel-Őssy Gábor nem vitte túlzásba választási kampányát, mondhatni, a kezdetek kezdetén nem is kampányolt. Az előválasztást figyelemmel kísérők közül sokaknak, ahogyan e sorok írójának is, úgy tűnt, hogy színjáték folyik Gyulán, kamukampány van, a fővárosi pártközpontokban előre kiosztották a lapokat. A kampány középidejében azonban jelentős fordulat állt be: Leel-Őssy Gábor megjelent az utcákon, a választókerület településein, kampánybusz járta Gyulát és a környező településeket, a közösségi médiában is megjelentek a hirdetései, a korábbi, népszerű MSZP-s polgármester, Perjési Klára is megdicsérte, és őt ajánlotta egy kampányfilmben. A véghajrában a párt két nagyágyúja, Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is lejött Gyulára, hogy megtámogassa Leel-Őssy kampányát. A mérnök-tanár Leel-Őssynek még volt is miről beszélnie a kampányban, hiszen volt programja is, nem a megszokott Fidesz-ellenes gyűlöletbeszédet hallhatták tőle a szavazók.  

Az előválasztási összefogás másik tömbje teljes egészében a Momentum befolyása alá került Gyulán. A Momentumot helyi megalakulása óta jellemzi a politikai agresszivitás. A pártnak és helyi politikusainak, segítőinek ez a tulajdonsága az előválasztási kampányban még inkább kidomborodott. Egy alkalommal „baloldali ténfergőnek, a helyi politika semmittevőjének” nevezték Leel-Őssyt, akit folyamatosan támadtak, és megpróbáltak lejáratni az előválasztási kampányban. Nemcsak neki, hanem dr. Pomuczné Nagy Ildikónak, az Újvilág Néppárt politikusának is többször nekimentek. Az ellenzéki előválasztásból ő végül kilépett, nem bírta tovább az eldurvított előválasztást és közbeszédet, búcsúzóul ezt írta ki közösségi oldalára: „engem emberi mivoltomban hazugságokkal gyaláztak”.

a dk eredeti plakátja

Forrás: Facebook

Gyulán az előválasztási kampányra vélhetően a Momentum tapsolta el a legtöbb pénzt. A közösségi médiában folyamatos hirdetésekkel bombázták a helyieket. Látható volt, hogy az „IkszeldBeások” dolgoztak a legnagyobb kampánystábbal is. Valamiért nagyon fontos ez a város a Momentumnak, de szavazóbázis nélkül, a helyi közéletben súlytalan, jelentéktelen és rossz hírű emberekkel nem lesz, nem lehet sikeres számukra az ellenzéki hatalomátvétel.

A Momentum egyértelműen bokára ment ebben a kampányban. Gyulán soha nem látott mélységeket hozott el a közbeszédben is, támadott mindent és mindenkit, a szövetségeseit sem kímélte. Ebben az ellenzéki versenyben jelöltjük, aki az O1G-maszkokról híresült el az országban, volt a leggyengébb mindenben: tudásban, felkészültségben, iskolázottságban. A legtapasztalatlanabb politikusnak is nevezhetjük, mivel jelölését megelőzően semmilyen politikai tapasztalata nem volt. Pártja, a Momentum a legkevésbé beágyazott helyben, tagsága elhanyagolható, nem számottevő. A Momentum lapunkat is többször támadta, képviselőjelöltjük e sorok íróját is feljelentetette – egyebek mellett – Legalja című írása miatt, de jelentett fel közszereplőt és mást is, amikor véleményt mert mondani róla. 

Mérsékelt izgalommal várjuk a holnapot, amikor bejelentik, hogy ki lesz az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselőjelöltje Gyulán. Vajon egy bukás esetén az „IkszeldBeák” tiszteletben tartják majd a végeredményt?

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)