Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai ellenzéki előválasztás utórengéseinek az utórengései

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MPHÍREK • 2021. október 12. 10:40
A gyulai ellenzéki előválasztás utórengéseinek az utórengései
Dr. Pomuczné Nagy Ildikó: a békétlenséget nem én gerjesztettem

Nyilvános posztban válaszolt a Gyulai Hírlap kérdéseire dr. Pomuczné Nagy Ildikó. Kérdéseinket A gyulai ellenzéki előválasztás utórengései című cikkünk végén tettük fel neki. Tettük ezt azután, hogy az Új Világ Néppárt helyi politikusa bejelentette indulását a 2022-es parlamenti választáson. A gyulai ellenzéki előválasztási kampányból erővel kitolt dr. Pomuczné Nagy Ildikó független jelöltként kívánja magát megmérettetni 2022-ben a gyulai választókerültben. Az alábbiakban közöljük a kérdéseinkre adott válaszait. 

POMUCZNÉ NAGY ILDIKÓ FÜGGETLEN POLGÁRMESTERJELÖLTKÉNT A 2019-ES HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSON

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

– Független jelöltként indul el 2022-ben, esetleg valamelyik párt vagy pártok támogatásával? [Időközben nyilvánvaló vált, hogy független jelölt lesz, lehet az UVNP politikusa – A Szerk.]

– Mivel az ÚVNP jelölőpártként szerepelt az előválasztáson, ezért nem is indíthat jelöltet 2022-ben, és ezzel én is tisztában vagyok. Független jelöltként viszont bárki indulhat, jelenlegi állás szerint én is így szándékozom. Megjegyezném, hogy országszerte több körzetben történtek már külön indulásról szóló bejelentések, az én esetem egyáltalán nem egyedi.

Említett posztjában azt írja, „én sajnos, mint írtam, az előválasztásból már ismert, de eddig nem részletezett okokból voltam kénytelen kimaradni”. Szeretnénk megkérni arra, hogy kameránk előtt részletezze az okokat.

– Az említett posztban az okok egy részét kifejtettem, vissza is emeltem, de örömmel állok rendelkezésükre, amennyiben a posztomból kimaradt további részletekre is kíváncsiak. Van még miről beszélnem. [Mielőbb élni szeretnénk a felajánlott lehetősséggel, igen, lennének további kérdéseink ezzel kapcsolatosan – A Szerk.]

Végezetül azt is szeretnénk megkérdezni tőle, hogy a szeptember 28-án 11.30-kor közzé tett posztjából miért vette ki október 1-jén 18.26-kor ezt a részt: „Jól kifőzte és sikeresen elintézte ezt, mondhatjuk, elintézett engem Csóka, Márki-Zay és Lebenszky. Márki-Zay már 2018-ban zavart keltett a körzetben, meghekkelte az irányított szavazást. Videó-üzeneteket terjesztett, abban a minden fórumon esélyesnek kikiáltott jelölttel szemben ő az esélytelen jelöltet ajánlotta, megzavarva ezzel a választókat. És, ugye nem neki lett igaza. 2019-ben a semmiből felbukkant Csóka. Hogy ki ő, mit csinált eddig, csak a saját meséjéből tudjuk, semmi nem található róla az interneten a 2019 előtti időkből. Sötét múltjával hirtelen bizalmát élvezte Márki-Zay-nak, a teljes felhatalmazását megkapta arra, hogy a nevében intézkedjen Gyulán és a körzetben. Gyanútlanul mindenki besétált a csapdájukba, így tudták megakadályozni Gyulán az összellenzéki összefogást. Irreálisan ragaszkodtak Galbács-hoz, akinek Márki-Zay sok pénzt biztosított a kampányához. Mindenkit árulónak neveztek,kitiltottak, letiltottak, aki figyelmeztette őket, hogy Galbács-csal nem lehet nyerni. Semmilyen párbeszédre nem voltak hajlandóak, mindenkit mindenki ellen kijátszottak. Most, 2021-ben is ők mondták meg, mi kell a gyulai körzetnek. Csóka cserébe ezért állítólag az országos listán befutó helynek a várományosa, ha igaz, amit beszélnek. Márki-Zay-nak a saját tábora kiépítéséhez pedig saját maga által választott befutóra van szüksége, akiről ő maga azt mondta, hogy még beszélni sem tud. Ennyibe nézi a saját jelöltjét, sajnos, úgy tűnik, neki is csak szavazógépek kellenek. Lebenszky érthető módon a saját pártja érdekeit képviseli, így velem szemben szerencsésen egymásra talált a másik kettővel. Aztán meg, mivel Kelet-Békés igencsak messze van Budapesttől, a ’füstös szobák’ mélyén elfogadták a magukat helyben legjáratosabbnak kiadó hármak javaslatát, bármennyire is tiltakoztak a helyben kiépített szervezettel rendelkező pártok.”

– Miután a posztot feltettem, szinte azonnal korrigáltam stilisztikailag. (Sajnálom, hogy a Hírlapba beidézve nem a korrigált szövegrészlet lett, emiatt vissza is emeltem a korrigált szövegrészletet, ha már Önök úgyis közreadták.) Ettől függetlenül aznap este valóban kivettem a posztból a gyulai eset személyes szereplőinek említését. A törlés egyik oka az volt, hogy a szövegben hivatkozott gyulai személyek neve érdektelen a gyulai viszonyokat nem ismerő, akár még a választókerületbeli közönség számára is, nemhogy egyéb kívülállók számára. Továbbá úgy ítéltem meg, túlzottan elterelődik a figyelem a lényegről. Lényegnek pedig azt a tényt tartottam, amire a számításaimmal próbáltam rámutatni, miszerint a gyulai körzetben az országoshoz képest mennyire alulreprezentált volt az előválasztás iránti érdeklődés. Itt százalékosan jóval az országos átlag alatt, majdnem csak fele annyian éltek az előválasztás lehetőségével. A posztom célja az is volt, hogy jelezzem, hogy van alternatíva. Egyébként szerintem az átlag alatti érdektelenség oka Gyulán a 2019-re visszanyúló eseményekben keresendő, ami a kínálatot is befolyásolta. Bizonyítja ezt az is, hogy szép számban voltak olyanok, akik miniszterelnök-jelöltre szavaztak, de helyi képviselőjelöltre nem. Sokan szeretnének változást, de elutasítják a helyi politikát, amely megint országos hírrel szolgált épp a mai napon is. Én már augusztusban kiszálltam az előválasztásból, ennek ellenére, mint a cikkben is olvasható, a helyi ellenzék prominensei még mindig egymásnak feszülnek, ami bizonyítja azt is, hogy a békétlenséget nem én gerjesztettem. Szerintem Gyula városa, az itt élő emberek, a választókerület települései és lakosai többet és jobbat érdemelnek, ehhez nyújtok alternatívát szakmai programommal és emberi tulajdonságaimmal. 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)