Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán tartott utcafórumot Gyurcsány Ferenc

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. szeptember 23. 14:50
Gyulán tartott utcafórumot Gyurcsány Ferenc
A DK elnöke az ellenzéki előválasztás miatt érkezett a fürdővárosba

leel-őssy gábor és gyurcsány ferenc

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Rövid utcafórumot tartott szeptember 23-án Gyulán Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, aki az ellenzéki előválasztás miatt érkezett a fürdővárosba.

A DK elnökét Leel-Őssy Gábor, a párt Békés megye 3. számú választókerületében indított jelöltje köszöntötte. Gyurcsány Ferenc az ellenzéki előválasztás fontosságáról beszélt a megjelenteknek, majd lapunk kérdéseire válaszolt röviden.

Kiemelte: azon dolgoznak, hogy a 2022-es választás után az ellenzék legyen többségben az parlamentben, arra pedig – meglátása szerint – jó esély van, hogy a miniszterelnököt Dobrev Klárának fogják hívni, a legnagyobb frakciója pedig a Demokratikus Koalíciónak lesz.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A DK bizonyos értelemben Gyulához is köthető, hiszen az egykori miniszterelnök itt hirdette meg az új baloldali platformot 2010 októberében. Az azóta eltelt közel 11 évről Gyurcsány Ferenc azt mondta: hosszú menetelés volt, megtorpanásokkal és hullámvölgyekkel, de mára eljutottak odáig, hogy nagyjából minden harmadik ellenzéki választó a Demokratikus Koalícióra szavaz, ezzel ők lettek a legerősebb ellenzéki párt.

Az, hogy Gyulán vagy máshol hogyan teljesít párt, három-négy lelkes emberen múlik, hiszen ők vonzzák a hasonló gondolkodásúakat – fejtette ki.

Hozzátette: örül, hogy Leel-Őssy Gábor újra aktív szerepet vállalt a politikában, arra számítanak, hogy megnyeri az előválasztást a körzetben.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

GYULAI HÍRLAP • 2021. szeptember 23. 14:31
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)