Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szállodát és autómosót létesítenek az értékesített önkormányzati ingatlanokon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. július 29. 13:45
Szállodát és autómosót létesítenek az értékesített önkormányzati ingatlanokon
A gyulai képviselő-testület rendkívüli ülésén a Sík-tanya használatba adásáról is döntés született

Megyeház utcai társasházát 81 millió forintért, paradicsomi ingatlanát 13,5 millió forintért értékesíti a gyulai önkormányzat – határozott a fürdővárosi képviselő-testület július 29-i rendkívüli ülésén. Mint kiderült, előbbiben szállodát, utóbbin autómosót létesítenek. A városháza ovális termében tartott tanácskozáson arról is döntés született, hogy a Gyulai Nagycsaládosok Egyesülete ingyen veheti használatba a Sík-tanyát.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Szálloda lesz a Megyeház utcai önkormányzati ingatlanból

A képviselő-testület 81 millió forintért értékesíti Megyeház utca 3. szám alatt található ingatlanát, a határozati javaslatot egyhangúlag fogadta el a grémium. A nyertes pályázó, a Corso Boutique Hotelt is tulajdonló Benefit Work Kft. szállodát alakít ki a társasházból.

Görgényi Ernő (Fidesz) az előterjesztés ismertetésekor kifejtette: a Corso Boutique Hotel mellett található, 329 négyzetméter területű társasház rossz műszaki állapotban van, ezért hétből öt lakást nem tudnak kiadni. Mivel az önkormányzatnak nincs forrása az épület felújítására, úgy döntöttek, célszerűbb azt eladni.  

A grémium még júniusban döntött arról, hogy nyílt pályázat útján értékesíti az ingatlant, a kikiáltási árat az értékbecslő véleménye alapján 80 millió forintban határozták meg. A kiírásra két ajánlat érkezett, az egyik pályázó azonban később visszavonta a pályázatát.

A polgármester elmondta: a Corso Boutique Hotel tulajdonosa bővíteni szeretné a kapacitásait, ezért korábban több alkalommal is ajánlatot tett az ingatlanra. Hozzátette, a nyílt pályázaton 81 millió forintot ajánló cég a műemléki jelleget megtartva újítaná fel az épületet.

A városvezető a napirendi pont tárgyalásakor arról is említést tett, hogy a vételárat önkormányzati lakások felújítására és vásárlására fordítják. Erről később dönthet a grémium.

A társasház jelenleg lakott ingatlanaiból máshová költöztetik a lakókat – tájékoztatott Görgényi Ernő az ülésen.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Autómosót létesítenek a Paradicsomban 

A tanácskozáson arról is egyhangú döntés született, hogy az önkormányzat 13,5 millió forintért értékesíti a Temesvári út és a Schweidel József utca között található beépítetlen ingatlana 3233 négyzetméteres területrészét. A polgármester elmondta, a paradicsomi telket megvásárló Judowash Kft. autómosót létesít a területen.

Az előterjesztésből kiderül: az 11 229 négyzetméter alapterületű ingatlan értékesítésére júniusban hirdettek nyilvános versenyeztetési eljárást. A kiírásra három pályázat érkezett, valamennyi pályázó azonos területrészre, de eltérő négyzetméterigénnyel tett vételi ajánlatot.

A pályázat elbírálását előkészítő eseti bizottság versenytárgyalás lebonyolítására tett javaslatot, két pályázó azonban időközben visszavonta az ajánlatát – ismertette Görgényi Ernő. Azt is elmondta: mivel a megmaradó telekrész szabálytalan alakú lett volna, a későbbiekben nehezen lehetett volna eladni, ezért azt kérték a Judowash Kft.-től, hogy módosítsa a területigényét.  A pályázó így az eredeti elképzeléseihez képest nagyobb terültre, 2400 négyzetméter helyett 3233 négyzetméterre tett ajánlatot.

Szalai György (Gyulai Városbarátok Köre) az előterjesztés tárgyalásakor kifejtette: jól döntött az eseti bizottság, hogy kérte az eredeti ajánlat módosítását, így ugyanis nem romlik a többi telek értéke.  

A városvezető a napirendi pont kapcsán megjegyezte: a Csabai úton és a Csókos úton is létesül autómosó a közeljövőben.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

A nagycsaládosok használhatják a Sík-tanyát

Térítésmentesen adja a Gyulai Nagycsaládosok Egyesületének használatába az önkormányzat a gyulaiak körében Sík-tanyaként ismert ingatlanát, az erről szóló határozati javaslatot szintén egyhangúlag szavazta meg a képviselő-testület.

Görgényi Ernő az előterjesztés ismertetésekor elmondta: a Kisökörjárás tanya 18. szám alatti ház jelenleg üresen áll, korábban a 2016-ban elhunyt Cvetkovic Stojadin szerb szobrászművész lakott benne. Hozzátette: az ingatlannal vannak terveik, de pénz hiányában azokat egyelőre nem tudják megvalósítani.

A polgármester kifejtette, a Gyulai Nagycsaládosok Egyesülete felújítaná és karbantartaná az épületet, amelyben családi programokat szervezne. Emellett az egyik szobát a helyi néphagyományokhoz igazodva rendeznék be.

Mivel a szervezet közfeladatokat lát el az ingatlanban, a helyi önkormányzatokról szóló törvény alapján ingyenesen veheti azt használatába.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)