Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén is Gyulán rendezte meg edzőtáborát az A.J.K.A Shotokan Karate-do Szövetség

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. július 29. 14:00
Idén is Gyulán rendezte meg edzőtáborát az A.J.K.A Shotokan Karate-do Szövetség
Amerikai és német karatékák is edzettek a fürdővárosban

Mint az utóbbi években megszokott, az idén is megrendezésre került az A.J.K.A Shotokan Karate-do Szövetség karate nemzetközi edzőtábora Gyulán, amelyet Sensei Sáfár László X.DAN vezetett – olvasható a Gyulai Karate Egyesület közleményben.

Idén is sikeres volt a karatésok hagyományos edzőtábora

Fotó: Gyulai Karate Klub

Torma György VII. DAN mester elmondta, a Gyulai Karate Egyesület most is mindent megtett a tábor sikeréért. A tábor fontos szerepet tölt be, hiszen egységesíti a technikákat, kiemelkedő szerepet kap a hibajavítás terén, és baráti hangulatával erősíti a klubok, a karatékák és a nemzetek közötti barátságot.

– Hatvanketten voltunk, az ország minden részéből, Nagykanizsa, Budapest, Békéscsaba, Gyula is képviseltette magát. Ami fontos, hogy nagy számban voltak itt az oktatók, nyolcan Németországból érkeztek, hatan pedig Amerikából – ismertette.

Torma György hozzátette, az idén a formagyakorlatok – a katák – néhány különlegességét értelmezték és gyakorolták a tábor résztvevői.

– Az A.J.K.A. oktatói, akik elvégezték a képzést, egységesen oktatnak. Ha nagyon kis probléma adódik, javítom. Ők tanítanak, én pedig tanítom őket, hiszen a tanulás egy folyamatos dolog. A lényeg, hogy jól adják tovább a tudást. Ha rossz a tanító, rossz a tanítvány. A tanítványok jellemzik a tanítók munkáját. Sok fajtája létezik a karaténak a világon. De, nincs rossz karate, csak rossz tanító – mondta.

Torma György kiemelte, sikerült a karatét a hivatalos tanrendbe betetetni, és tanítják a Testnevelési Egyetemen, ez a munka pedig fontos a karate számára. Ennek eszköze lesz a most készülő könyve is, ami már elkészült, csak a magyar szakfordításra várnak.

A tábor díszvacsoráján Sensei Sáfár László átvehette a Békés Megyei Harcművész Szövetség elismerő serlegét.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)