Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Galbács-Termál-üggyel foglalkozik a PestiTV szombaton

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. március 05. 19:21
A Galbács-Termál-üggyel foglalkozik a PestiTV szombaton
Csalás, hűtlen kezelés és sikkasztás miatt nyomoznak

Jurák Kata és Füssy Angéla heti tényfeltáró riportjaiban olyan bűnügyek, botrányok, kétes és felháborító bírósági ítéletek, elhúzódó eljárások kerülnek fókuszba, amikről sokan úgy vélekednek, azokról „jobb nem beszélni” – a PestiTV így ír „Az ügy” című műsoráról.

„Az ügy” stábja az elmúlt napokban Gyulán forgatott. Témájuk a Gyulai Termál Futball Club, egészen pontosan a korábbi vezetés idején elkövetett pénzügyi visszaélésekről kérdezősködtek a városban. Riportjukat március 6-án, szombaton 20.30-kor mutatják be.

A Gyulai Hírlap korábban megírta, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága bekérte a Gyulai Termál Futball Club Egyesülettel kötött finanszírozási szerződéseket és az azokhoz kapcsolódó elszámolásokat a gyulai önkormányzattól. A nyomozóhatóságok azt az időszakot vizsgálják, amikor Galbács Mihály volt a Gyulai Termál Futball Club Egyesület elnöke, ugyanis a vélelmezett pénzügyi visszaéléseket ebben az időszakban követték el. 

Gyulai Hírlap korábban azt is megírta, hogy a nyomozás egy 2019. augusztus 30-án kelt hétoldalas feljelentés alapján indult el ismeretlen tettes ellen a Gyulai Termál Futball Club Egyesületnél elkövetett pénzügyi visszaélések miatt. A nyomozati vizsgálat tárgya tehát arra az időszakra vonatkozik, amikor Galbács volt a Gyulai Termál Futball Club Egyesület elnöke. A beadványban az ügyvéd tételesen felsorolja, hogy mire alapozza a költségvetési csalás [Btk. 396 § (1)], a hűtlen kezelés [376. § (1)] és a sikkasztás [Btk. 372. § (1)] gyanúját. A beadványban több tisztázatlan tartalmú költség kivizsgálását kérték a nyomozóhatóságtól. Ezek a kiadások a városi sporttelepen végzett és tervezett fejlesztésekkel kapcsolatosak. Nevesítik benne az edzőcsarnokot, a lelátót, a konditermet és a műfüves pályát. A feljelentésben több esetben összeférhetetlenségről írnak, tudniillik, Galbács családtagjainak is adott megbízást egyesületi elnökként.

Galbács Mihály jelenleg önkormányzati képviselő, aki a Mindenki Magyarországa Mozgalom kompenzációs listájáról került be a gyulai testületbe.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)