Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ha a magasabb rendű jogszabályok lehetővé teszik, Gyulán megszervezik az óvodai gyermekfelügyeletet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. március 05. 18:10
Ha a magasabb rendű jogszabályok lehetővé teszik, Gyulán megszervezik az óvodai gyermekfelügyeletet
A közétkeztetést a rendkívüli óvodai szünet és a digitális munkarend idején is biztosítja az önkormányzat

Forrás: Facebook

Ha a magasabb rendű jogszabályok később lehetővé teszik, a gyulai önkormányzat készen áll arra, hogy a rendkívüli szünet idején helyben megszervezze az óvodai gyermekfelügyeletet, és ezzel segítse a gyulai családokat – írta Görgényi Ernő pénteken hivatalos közösségi oldalán.

Emlékeztetett: a kormány az óvodákban március 8-tól rendkívüli szünetet rendel el, az első nevelési nap április 7-én lesz.

Az iskolákban és a gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai intézményekben a nevelés-oktatás március 8–31. között tantermen kívüli, digitális munkarendben zajlik, az ezt követő tavaszi szünet utáni első tanítási nap ugyancsak április 7-én lesz.  

A városvezető kifejtette: csütörtökön utasították az önkormányzati óvodákat, hogy készüljenek fel a gyermekfelügyelet megszervezésére, ezt azonban a miniszteri határozatban foglaltak egyelőre nem teszik lehetővé.

Jelezte: a közétkeztetést a rendkívüli óvodai szünet és a digitális munkarend idején is biztosítja az önkormányzat. Hozzátette: ez azoknak a gyulai diákoknak is jár, akik más településen tanulnak.

Közölte: az ételt az oktatási-nevelési intézményekben osztják ki, házhoz szállítás nem lesz. A más településen tanuló gyulai diákok a Gyulakonyha Nonprofit Kft. Szent István utcai telephelyén, a Dürer-iskola mellett vehetik át az ételt.

A városvezető arról is beszámolt, hogy a település jegyzője már felmérette a közétkeztetésre vonatkozó igényeket. Hozzáfűzte: aki most nem kérte, de később meggondolja magát, az óvodának, iskolának jelezheti az igényét.

A polgármester arra is kitért, hogy a bölcsődékre vonatkozó jogszabály ez idáig nem jelent meg.

Utóbbi kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjújában azt közölte, a bölcsődéknél a fertőzések egyelőre alacsony számot mutatnak, így azokat megpróbálják nyitva tartani.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)