Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Volent Katinak nyílt kiállítása a gyulavári kastélyban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2019. május 11. 14:00
Volent Katinak nyílt kiállítása a gyulavári kastélyban
A Nagyszalonta és Erdély című tárlatot Széll János nyitotta meg

Nagyszalonta és Erdély címmel nyílt kiállítása Volent Kati grafikusnak a gyulavári kastélyban május 10-én. A rendezvényen Oroszné Árgyelán Ilona, a kastély vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Husvéth György és Husvéth Baldvin adtak zenés, verses műsort. A tárlatot Széll János etnográfus, népi iparművész nyitotta meg.

széll jános és volent kati

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Széll János először is köszönetet mondott, hogy ő nyithatja meg Volent Kati tárlatát – amely nem először fordul elő –, hiszen kortársak, együtt nőttek fel. Mint mondta, emlékszik a kislányra, aki kezében a rajzmappával mindig sietett egy tanárához, mindig képezte és csiszolta tudását.

Hangsúlyozta: mindig csodálta és tisztelte az alkotóban, hogy sosem szakadt el a területétől, a művészettől, pedig a kezdeteket rögös útkeresés övezte. Nem terítettek elé vörös szőnyeget, ahogy haladt a pályán, de talán éppen ez erősítette meg, ez jutatta el arra a szintre, amelyet a gyulavári kastélyban is láthatunk.

 

a vendégeket oroszné árgyelán ilona (középen) köszöntötte

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Az etnográfus kiemelte, hogy ezek a képek állnak hozzá a legközelebb, valamint szerinte a kiállításon látható alkotások képi világában teljesedik ki leginkább a grafikus művészete, ezzel tud a leginkább hozzánk szólni.

Széll János szerint egy-két kivételtől eltekintve a kiállítás teljes anyaga ragaszkodik ahhoz a 16–18. században kiteljesedett grafikai világhoz, amelyek a régi nyomatok világát tükrözik.

A megnyitó végén Volent Kati megköszönte a lehetőséget, hogy a gyulavári kastélyban állíthatta ki képeit, valamint elmondta, hogy a kiállítási anyag egy mobil kiállítás: mindig tesz hozzá új alkotásokat, hiszen ha Erdélyben jár, mindig érik új impulzusok.

A tárlatot június 10-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)