Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén június elején rendezik meg a gyulai Kézműves Sörfesztivált

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2019. március 20. 14:36
Idén június elején rendezik meg a gyulai Kézműves Sörfesztivált
Várják a kisüzemi sörfőzdék és a házi sörfőzők jelentkezését

Képünk a tavalyi rendezvényen készült 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Második alkalommal rendezik meg a gyulai Kézműves Sörfesztivált június 7–10. között, a rendezvény részleteiről Varga-Bora Tímea főszervezőt kérdeztük. 

Varga-Bora Tímea elmondta: lassan az idei program is körvonalazódik, és ami biztos: négy nap alatt Gyulán a kézművessör-remekek és a street food lesz a figyelem középpontjában.

– Célunk, hogy magas színvonalú programokkal, hazai és határon túli kézműves sörfőzdékkel, Gyula turisztikai hírnevéhez méltó módon rendezhessük meg a fesztivált. Kevesen tudják, de Gyulán immár három évszázados hagyománya van a sör készítésének – emelte ki. 

A fesztivál kísérőrendezvényeként megszervezik a Central European Beer Awards 2019 sörversenyt is, amelyet kereskedelmi, kisüzemi sörfőzdék és a házi sörfőzők részére hirdetnek meg.

– A verseny célja a kisüzemi kézműves, valamint az otthoni sörfőzés és a  kulturált sörfogyasztás népszerűsítése – tette hozzá. 

A versenyszabályzat a sorfesztivalgyula.hu honlapon található. A regisztráció május 6-án 24 óráig tart. A versenyre benevezett tételek arany, ezüst, bronz, valamint champion minősítést érhetnek el. Mindezeken felül mindkét kategóriában grand champion győztest hirdetnek. Az ünnepélyes eredményhirdetésre június 7–10. között kerül sor a gyulai Kézműves Sörfesztiválon.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)