Második alkalommal rendezik meg a gyulai Kézműves Sörfesztivált június 7–10. között, a rendezvény részleteiről Varga-Bora Tímea főszervezőt kérdeztük.
Varga-Bora Tímea elmondta: lassan az idei program is körvonalazódik, és ami biztos: négy nap alatt Gyulán a kézművessör-remekek és a street food lesz a figyelem középpontjában.
– Célunk, hogy magas színvonalú programokkal, hazai és határon túli kézműves sörfőzdékkel, Gyula turisztikai hírnevéhez méltó módon rendezhessük meg a fesztivált. Kevesen tudják, de Gyulán immár három évszázados hagyománya van a sör készítésének – emelte ki.
A fesztivál kísérőrendezvényeként megszervezik a Central European Beer Awards 2019 sörversenyt is, amelyet kereskedelmi, kisüzemi sörfőzdék és a házi sörfőzők részére hirdetnek meg.
– A verseny célja a kisüzemi kézműves, valamint az otthoni sörfőzés és a kulturált sörfogyasztás népszerűsítése – tette hozzá.
A versenyszabályzat a sorfesztivalgyula.hu honlapon található. A regisztráció május 6-án 24 óráig tart. A versenyre benevezett tételek arany, ezüst, bronz, valamint champion minősítést érhetnek el. Mindezeken felül mindkét kategóriában grand champion győztest hirdetnek. Az ünnepélyes eredményhirdetésre június 7–10. között kerül sor a gyulai Kézműves Sörfesztiválon.