Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elindult a nevezés a Brillante-ra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. május 04. 14:30
Elindult a nevezés a Brillante-ra
Idén szeptember 15–17-én rendezik meg a Gyulai Pálinkafesztivált

Elindult a nevezés a szeptember 15–17-i Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényére, a Brillante 2022 Nemzetközi Pálinka- és Párlatversenyre, idén a bérfőzetők és magánfőzők párlatai mellett újra várják a szervezők a kereskedelmi főzdék pálinkáit is. 

– Az elmúlt években érkeztek minták Szlovákiából, Romániából, Szerbiából, Ukrajnából és Izraelből is – mondta el lapunknak Varga-Bora Tímea, az esemény főszervezője.

Kifejtette: idén a minták beküldésének határideje május 31. Kiemelte: újdonság, és könnyebbséget is jelenthet számos nevezőnek, hogy a versenytételeket már három helyszínen lehet leadni az országban személyesen, emellett futárszolgálattal és postai úton is eljuttathatják azokat hozzájuk.

– A versenyre beérkező párlatokat június 8–9. között szakértő zsűri bírálja Lovassy György és Adamik Anikó versenyigazgatók vezetésével a békéscsabai Panoráma étteremben. A zsűri tagjai nemzetközileg és országosan is elismert pálinkabírálók közül kerülnek ki a versenyigazgató felkérése alapján. 

Mint megtudtuk, az ítészek minden mintáról szöveges értékelést is készítenek, amelyet az eredményhirdetés követő 15 napon belül megkapnak a nevezők is. Az ünnepélyes eredményhirdetésre szeptember 16-án kerül sor Gyulán. Díjazzák a legjobb kereskedelmi pálinkát, a legeredményesebb kereskedelmi főzdét, a legjobb magánfőzött párlatot, a legeredményesebb magánfőzőt, a legjobb bérfőzetett párlatot, a legeredményesebb bérfőzetőt, a legeredményesebb bérfőzdét. A fődíjak mellett kategóriagyőzteseket is hirdetnek, illetve arany, ezüst, bronz minősítéseket is kiosztanak a szervezők. Szintén nagydíjat kap az év gyümölcséből, az almából készült pálinka vagy párlat. 

A versenyfelhívással kapcsolatos információk a www.gyulaipalinkafesztival.hu oldalon érhetők el.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)