Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - INKUBÁTORHÁZ KIALAKÍTÁSA GYULÁN A GAZDASÁG ÉS FOGLALKOZTATÁS NÖVELÉSE CÉLJÁBÓL

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • 2018. február 10. 09:05
INKUBÁTORHÁZ KIALAKÍTÁSA GYULÁN A GAZDASÁG ÉS FOGLALKOZTATÁS NÖVELÉSE CÉLJÁBÓL

A Széchenyi 2020 program keretében valósult meg a TOP-1.1.2-16-BS1-2017-00004 azonosítószámú, Inkubátorház Kialakítása Gyulán a Gazdaság és Foglalkoztatás Növelése Céljából című projekt. A beruházás során olyan inkubátorházat hoztak létre Gyulán, amely hozzájárult a térség gazdasági növekedéséhez és a foglalkoztatás fellendüléséhez. A fejlesztés révén több vállalkozás válhatott versenyképessé.

 

 

Kedvezményezett neve: Gyula Város Önkormányzata

Projekt címe: Inkubátorház Kialakítása Gyulán a Gazdaság és Foglalkoztatás Növelése Céljából

Szerződött támogatás összege: 214 524 171 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100%

Projekt tényleges befejezési dátuma: 2019.09.30.

Projektazonosító száma: TOP-1.1.2-16-BS1-2017-00004

Pályázat benyújtásának ideje: 2017.05.15.

Támogatási szerződés aláírása: 2018.02.09.

A projekt célja volt egy olyan inkubátorház létrehozása Gyula városában, amely hozzájárult a térség gazdasági növekedéséhez és foglalkoztathatóságának fellendüléséhez. Az inkubátorház célja az volt, hogy a már működő és az újonnan generált fejlesztéseknél minél több vállalkozás váljon versenyképessé saját termék vagy épp a fogyasztókhoz közvetlenül eljutó végtermék előállításával. Ennek köszönhetően növekszik a magyar hozzáadott érték, és a stratégiailag fontos alágazatok még jelentősebb hazai alapokkal rendelkezhetnek.

A projekt végrehajtása során az alábbi tevékenységek valósultak meg:

  • iparfejlesztési és iparfejlesztéshez kapcsolódó ingatlan építése
  • iparfejlesztési és iparfejlesztéshez kapcsolódó szolgáltatói inkubációs funkciókat támogató közös terek és közös műhelyek kialakítása
  • a tevékenységhez kapcsolódóan a telekhatáron belüli alapinfrastruktúra kiépítése

 


 

2019. 01. 22., SAJTÓKÖZLEMÉNY

MEGKEZDŐDÖTT AZ  INKUBÁTORHÁZ KIALAKÍTÁSA GYULÁN A GAZDASÁG ÉS FOGLALKOZTATÁS NÖVELÉSE CÉLJÁBÓL CÍMŰ PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSA

A Széchenyi 2020 program keretében, 297,95 millió forint európai uniós támogatásból valósul meg a TOP-1.1.2-16-BS1-2017-00004 azonosítószámú, Inkubátorház kialakítása Gyulán a gazdaság és foglalkoztatás növelése céljából című projekt. A pályázat nem igényel önerőt.

A beruházás során olyan vállalkozói inkubátorházat hoznak létre a fürdővárosban, amely hozzájárul a térség gazdasági növekedéséhez és a foglalkoztatás fellendüléséhez.

A projekt keretében az iparfejlesztéshez kapcsolódó ingatlan épül, ahol az alap-infrastruktúra kialakításával szolgáltatói inkubációs funkciókat támogató közös terek és közös műhelyek létesülnek.

A fejlesztés révén több vállalkozás válhat versenyképessé saját termék vagy a fogyasztókhoz közvetlenül eljutó végtermék előállításával. Ennek köszönhetően növekszik a magyar hozzáadott érték, és a stratégiailag fontos alágazatok még jelentősebb hazai alapokkal rendelkezhetnek.

A pályázat 2017. december 20-án részesült támogatásban. A kivitelezés elkezdődött, várható befejezése: 2019. július 30. A beruházás keretében az ingatlan teljes egészében megújul.

Az épület építészeti értéke helyi jelentőségű, ezért a felújítás során igyekszenek megmenteni az eredeti anyagokat és formavilágot. A külső nyílászárókra új, hőszigetelt külső szárnyak kerülnek, mindkét kapualj díszítést kap. A sarki épület tetőfedését átvizsgálják, majd elvégzik a szükséges javításokat. A másik épületrész palafedését és lécezését elbontják, a fedélszék faszerkezetét kijavítják.

A belső terek egy részét újra burkolják. A pince és a lépcsőház kivételével a teljes mennyezeti felület hőszigetelt kazettás álmennyezetet kap, a falfelületeket pedig javításukat követően újra festik. A belső nyílászárók szintén megújulnak.

A beruházás keretében öt irodaegységet alakítanak ki szociális blokkal, teakonyhával. A helyiségek külön szabályozható és szakaszolható fűtéssel, hűtéssel, vízellátással és villamos hálózattal rendelkeznek majd.

A pályázat keretében az irodahelyiségek működéséhez szükséges eszközök és bútorok beszerzése is megtörténik.

Pályázati azonosító: TOP-1.1.2-16-BS1-2017-00004.

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2019.08.31.

A projekt összköltsége, egyben a megítélt támogatás összeg: 297 949 000 Ft.

 


 

2019. 01. 22., SAJTÓANYAG

INKUBÁTORHÁZAT ALAKÍTANAK KI A BÉKE SUGÁRÚTON

Inkubátorházat alakítanak vállalkozások számára a Béke sugárúton – erről tartottak sajtótájékoztatót a helyszínen január 22-én. Az épületben Kónya István alpolgármester, Mittag Mónika önkormányzati képviselő és Bozó András tervező vezették körbe a sajtó képviselőit, amelyben öt új vállalkozás találhat majd otthonra.

 

MITTAG MÓNIKAKÓNYA ISTVÁN ÉS BOZÓ ANDRÁS

Fotó: Gyulai Hírlap 

– A gyulai gazdaság fejlődése, erősítése, valamint a foglalkoztatás növelése érdekében végzett közös munkánk újabb állomásához érkeztünk – kezdte a tájékoztatót Kónya István. Mint mondta, mindezek már korábban is célként fogalmazódtak meg a városvezetés fejében, így egy TOP-os pályázatnak köszönhetően vállalkozói inkubátorházat hoznak létre a Béke sugárút 14–16. szám alatt.

Az alpolgármester kiemelte, hogy a pályázat által közel 299 millió forintot nyertek, amely százszázalékos támogatási intenzitást jelent, így az önkormányzatnak nem szükséges önerőt biztosítania a kivitelezéshez.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Azért is döntöttek az inkubátorház megvalósítása mellett, mert az épületben jelenleg is vállalkozások működnek: ott tevékenykedik a Kilgray Zrt., a UPC Magyarország, valamint a Benkó Húsbolt is.

A beruházás során öt egységet fognak kialakítani az épületben, egy-egy egységhez öt iroda fog tartozni, különálló vizesblokkal és teakonyhával. A Béke sugárúti ház helyi értékű épület, ennek megfelelően megmarad a homlokzati díszítettség, de cserélik a nyílászárókat, szigetelik a födémet és a tetőt, utóbbit teljes mértékben fel is újítják.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Kónya István kiemelte, hogy a tervek szerint öt új vállalkozás fog otthonra találni az inkubátorházban, majd hozzátette, hogy már a pályázat benyújtásakor kaptak jelzéseket cégektől, hogy igénybe vennék majd a lehetőséget.

A felújítás befejezésének határideje augusztus 31-e, a remények szerint erre az időpontra az eszközbeszerzések is megvalósulhatnak.

Mittag Mónika hangsúlyozta, hogy a képviselő-testület összes tagja számára hatalmas öröm, hogy egy ilyen volumenű pályázat valósulhat meg a városban, különösen azért, mert az épület félig-meddig kihasználatlan volt már hosszú ideje.

– Az épület története sikerre predesztinálja a jövőjét is – fogalmazott Bozó András. Hozzátette, hogy mindig nagy tisztelettel dolgozik az ehhez hasonló, építészeti szempontból értékes épületeken. Mint mondta, a történelmi hagyományokat követő épületet fogunk kapni a felújítások befejeztével.

 

 


 

 

2019. 07. 01., SAJTÓANYAG

PÓTMUNKÁRA VAN SZÜKSÉG

A Béke sugárúti inkubátorház kialakítása során felmerült pótmunkákra 5,5 millió forint pályázaton kívüli önerőt szavazott meg a képviselő-testület az idei költségvetés tartalékkeretéből.

Görgényi Ernő az előterjesztés ismertetésekor felidézte: a vállalkozói irodák kialakítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból nyertek el pénzt. Elmondta: a kivitelezés során kiderült, több olyan, műszakilag indokolt pótmunkát is el kell végezni, ami az eredeti tervekben nem szerepelt.

Mint ismertette, a megsüllyedt padlók bontásakor derült fény arra, hogy az épület alatt korábban részben feltöltött és elzárt pincehelyiségek találhatók. A későbbi süllyedés megakadályozása érdekében ezeket szakszerűen fel kell tölteni, a megsüllyedt falat újra kell építeni. Emellett a héjazat bontását követően az is kiderült, hogy az addig eltakart tetőszerkezeteket részlegesen meg kell erősíteni.

A pótmunkák összege 13,3 millió forint, ezt részben a pályázatban rendelkezésre álló tartalékból, részben az önkormányzat által biztosított 5,5 millió forintból fedezik.

 

 


 

 

2019. 09. 30., SAJTÓKÖZLEMÉNY

BEFEJEZŐDÖTT AZ INKUBÁTORHÁZ KIALAKÍTÁSA GYULÁN A GAZDASÁG ÉS FOGLALKOZTATÁS NÖVELÉSE CÉLJÁBÓL CÍMŰ PROJEKT

Lezárultak a TOP-1.1.2-16-BS1-2017-00004 azonosítószámú,  „Inkubátorház Kialakítása Gyulán a Gazdaság és Foglalkoztatás Növelése Céljából” című projekt munkálatai Gyulán. A beruházás a Széchenyi 2020 program keretében, 236,86 millió forint vissza nem térítendő, európai uniós támogatásból valósult meg, melyet az önkormányzat 5,5 millió forint önerővel egészített ki.

A beruházás eredményeként olyan vállalkozói inkubátorház jött létre a fürdővárosban, amely hozzájárul a térség gazdasági növekedéséhez és a foglalkoztatás fellendüléséhez.

A projekt keretében olyan, az iparfejlesztéshez kapcsolódó ingatlan épült, ahol az alap-infrastruktúra kialakításával szolgáltatói inkubációs funkciókat támogató közös terek és közös műhelyek létesültek. Az inkubátorházban a gyulai székhellyel rendelkező, kezdő mikro-, kis- és középvállalkozásoknak strukturált környezetet biztosítanak, támogatják a már működő vállalkozások továbbfejlődését, valamint a működéshez szükséges tereket és szolgáltatásokat nyújtanak.

Az épület helyi jelentőségű építészeti értékeire figyelve a felújítás során igyekeztek megmenteni az eredeti anyagokat és formavilágot. A külső nyílászárókra új, hőszigetelt külső szárnyak kerültek, és mindkét kapualj díszítést kapott. A sarki épület tetőfedésének átvizsgálása után elvégezték a szükséges javításokat.

A belső terek egy részét újraburkolták, a pince és a lépcsőház kivételével a teljes mennyezeti felület hőszigetelt, kazettás álmennyezetet kapott, a falfelületeket a javítások elvégzése után újrafestették. A belső nyílászárók szintén megújultak.

A beruházás keretében öt irodaegységet alakítottak ki szociális blokkokkal és teakonyhával, amelyek külön szabályozható és szakaszolható fűtéssel, hűtéssel, vízellátással és villamos hálózattal rendelkeznek. Az irodahelyiségek működéséhez szükséges eszközök és bútorok beszerzése is megtörtént.

 

A projektről bővebb információt a www.gyulaihirlap.hu honlapon olvashatnak.

További információ kérhető Molnár Csabától, a Gyulai Polgármesteri Hivatal mérnöki osztályának vezetőjétől (+36-66-526-870, molnar@gyula.hu).

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)