Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - AKTÍV TURISZTIKAI FEJLESZTÉSEK GYULÁN

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • 2020. november 23. 14:46
AKTÍV TURISZTIKAI FEJLESZTÉSEK GYULÁN

A Széchenyi 2020 program keretében valósul meg a TOP-1.2.1-15-BS1-2019-00037 azonosítószámú, Aktív turisztikai fejlesztések Gyulán című projekt. A beruházás keretében a gyulai Dobozi úti kerékpárutat, valamint a 2742. helyrajzi számú ingatlanon található információs és fogadóépületet fejlesztik.

Kedvezményezett neve: Gyula Város Önkormányzata

Projekt címe: Aktív turisztikai fejlesztések Gyulán

Szerződött támogatás összege:  318 829 794 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100%

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022. augusztus 31.

Projektazonosító száma: TOP-1.2.1-15-BS1-2019-00037

lyázat benyújtásának ideje: 2019. december 2.

Támogatási szerződés aláírása: 2020. október 9.

 

A projekt célja Gyula város és a térség természeti adottságaira épülő aktív turisztikai kínálat bővítése. A fejlesztés hozzájárul a turizmus területén megfogalmazott országos célok eléréséhez. A beruházás keretében fejlesztik a 2742. helyrajzi számú ingatlanon található vízi turisztikai fogadóépület, és bővítik annak szolgáltatási körét. Emellett megújul és biztonságosabbá válik a várost és a népszerű szanazugi vízi paradicsomot összekötő kerékpárút. A projekt egyik elemeként a minősített vízitúra-útvonal és vízi megállóhely mentén olyan infrastruktúra épül ki, amely alkalmas a további szolgáltatások bevezetésére. A beruházás másik fontos eleme a jelenleg balesetveszélyes és leromlott állapotú kerékpárút felújítása. Az infrastrukturális fejlesztések mellett marketingstratégia is készül, amely különböző marketingeszközök és rendezvények segítségével képes hatékonyan elérni a fejlesztés célcsoportjait. 


2021. 03. 03., SAJTÓANYAG 

KEZDŐDIK A DOBOZI ÚTI KERÉKPÁRÚT FELÚJÍTÁSÁNAK MÁSODIK SZAKASZA

Aláírták a Dobozi úti kerékpárút felújításának vállalkozói szerződését március 3-án a városháza ovális termében. Az eseményen Görgényi Ernő polgármester, Alt Norbert alpolgármester, önkormányzati képviselő és Puskás Béla, az Aszfalt-Közmű Kft. ügyvezetője ismertették a munkálatok részleteit. A 4,1 kilométeres szakasz rekonstrukciójának költsége 270 millió forint.

ALT NORBERTGÖRGÉNYI ERNŐ ÉS PUSKÁS BÉLA

Fotó: Gyulai Hírlap 

Görgényi Ernő azzal kezdte, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben is töretlenül dolgoznak azon, hogy továbbra is építsék a várost, hiszen erre kaptak felhatalmazást a gyulai polgároktól.

Kiemelte: miután pályázati támogatás segítségével felújították a városerdei kerékpárutat, a tavalyi évben elkezdhették a Dobozi út melletti, Szanazugba vezető út rekonstrukcióját is. Akkor egy 776 méteres szakasz újult meg, amelyet az önkormányzat önerőből finanszírozott, a költség 29 millió forint volt.

A városvezető aláhúzta: a kerékpárutak felújítása és megépítése a helyiek életminőségének javítását szolgálják, de turisztikai értékkel is rendelkeznek.

Megtudtuk, a bicikliút fennmaradó részének felújítására TOP-os pályázatot nyújtottak be, amelynek köszönhetően 257,5 millió forintot nyertek. A felújítás teljes költsége 270 millió forint, a szükséges önerőt a város költségvetéséből biztosítják. A megújuló kerékpárút hossza belterületen 757 méter, külterületen 3397 méter, összesen 4154 méter.

Görgényi Ernő hozzátette, az Aszfalt-Közmű Kft. még a mai napon megkapja a munkaterületet, ettől kezdve pedig a szerződés teljesítésének időtartama 250 nap.

Elmondta azt is, jó hír, hogy ismét gyulai vállalkozás nyerte a közbeszerzési eljárást, az értékes szakmai tapasztalatuknak és korszerű gépeiknek köszönhetően, ők a térség egyik legversenyképesebb társasága.

Alt Norbert örömét fejezte ki, hogy végre elindulhat a kerékpárút kivitelezése, valamint hozzátette, hogy az Aszfalt-Közmű Kft. neve garancia a jó minőségű munkára.

Fotó: Gyulai Hírlap 

A műszaki tartalomról Puskás Béla beszélt, aki elmondta, hogy hidegremix-eljárással fogják elvégezni a felújítást, amely azt jelenti, hogy nem új utat építenek, hanem a meglévő aszfaltot használják fel újra, cement hozzáadásával készítik el az alapot, amelyre új aszfaltréteget húznak. Ugyanezzel a technológiával készült el a tavaly felújított 776 méteres szakasz is.

Az út mellé padkafolyókát építenek be, amely a csapadékvíz elvezetését oldja meg, az úttestet pedig 2 méteresre szélesítik, ezzel is megkönnyítve a közlekedést.

A tájékoztató után Görgényi Ernő és Puskás Béla írták alá a vállalkozói szerződést.


2021. 07. 16., SAJTÓANYAG 

ZAJLIK A DOBOZI ÚTI KERÉKPÁRÚT FELÚJÍTÁSÁNAK MÁSODIK SZAKASZA

A tervek szerint nyár végére fejeződnek be a munkálatok

Fotó: Gyulai Hírlap 

Ahogy korábban lapunk is megírta, zajlik a Dobozi úti kerékpárút kivitelezésének második szakasza, a munkálatok jelenlegi állásáról Alt Norbert önkormányzati képviselő, alpolgármester számolt be.

A kerékpárút legrosszabb állapotban lévő szakaszát még 2020-ban önerőből újíttatta fel az önkormányzat, a többi részre TOP-os pályázatot nyújtottak be, amelyen elnyertek 257,5 millió forintot. A felújítás teljes költsége 270 millió forint, a szükséges önerőt a város költségvetéséből biztosítják.

Alt Norbert elmondta: a belterületi, 757 méteres szakaszon elkészült a csapadékvíz-elvezetés, a szegélyezés és az útalap. A külterületi, közel 3,4 kilométeres szakasz pályaszerkezetét hidegremix-eljárással használták fel újra, amelyet cementtel rögzítettek.

A következő két-három hétben ennek a felületnek a tömörítése zajlik, majd ráhúzzák az aszfaltréteget.

Hozzátette: a tervek szerint nyár végére fejeződnek be a munkálatok.


2021. 10. 27., SAJTÓANYAG 

MÁR HASZNÁLHATÓ A DOBOZI ÚTI KERÉKPÁRÚT

A kivitelezés teljes költsége 270, 4 millió forint volt

Már hivatalosan is használható a Dobozi úti kerékpárút – közölte hivatalos Facebook-oldalán Görgényi Ernő polgármester.

Mint írta, befejeződött az összesen 4154 méter – belterületen 757 méter, külterületen 3397 méter – hosszú útszakasz aszfaltozása, felfestették az útburkolati jeleket, és beépítették a kerékpárút és járda közé a padkafolyókát, amely a csapadékvizet a meglévő víznyelőkhöz vezeti.

Forrás: facebook.com/gorgenyierno

Október 25-én Puskás Bélával, a kivitelező Aszfalt-Közmű Kft. ügyvezetőjével, Alt Norbert alpolgármesterrel, a körzet önkormányzati képviselőjével, valamint Molnár Csabával, a mérnöki osztály vezetőjével tartottak műszaki bejárást.

Forrás: facebook.com/gorgenyierno

A polgármester úgy fogalmazott, hogy a padkával kapcsolatban volt néhány észrevételük, amelyeknek megfelelően a kivitelező 15 napon belül elvégzi a szükséges módosításokat.

A kivitelezés teljes költsége 270,4 millió forint volt, melyből 257,5 millió forint a TOP Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés c. felhívására benyújtott pályázatunkra kapott támogatás – tette hozzá Görgényi Ernő.


2022. 09. 10. SAJTÓKÖZLEMÉNY

Befejeződött az Aktív turisztikai fejlesztések Gyulán című projekt

A projekt címe: Aktív turisztikai fejlesztések Gyulán

Szerződött támogatás összege: 318,83millió forint

Támogatás mértéke: 100%

 

Lezárult az Aktív turisztikai fejlesztések Gyulán című projekt. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló, TOP-1.2.1-15-BS1-2019-00037 azonosítószámú beruházás keretében a gyulai Dobozi úti kerékpárutat, valamint a 2742. helyrajzi számú ingatlanon található információs és fogadóépületet fejlesztették.

A pályázat keretében megújult és biztonságosabbá vált a várost és a népszerű szanazugi vízi paradicsomot összekötő kerékpárút. A projekt eredményeként megtörtént az összesen 4154 méter – belterületen 757 méter, külterületen 3397 méter – hosszú útszakasz aszfaltozása,a kerékpárút és járda közé a padkafolyókát építettek be, amely a csapadékvizet a meglévő víznyelőkhöz vezeti. A külterületi, közel 3,4 kilométeres szakasz pályaszerkezetét hidegremix-eljárással használták fel újra, amelyet cementtel rögzítettek. Az úttestet két méterre szélesítették, ezzel is megkönnyítve a közlekedést, emellett a teljes kerékpárútszakaszon felfestették az útburkolati jeleket.

A beruházás keretében fejlesztették a gazdag élővilággal és változatos természeti adottságokkal rendelkező Fehér-Körös partján fekvő, duzzasztó melletti, 2742. helyrajzi számú ingatlanon található vízi turisztikai fogadóépületet. Annak telkére fedett rendezvénytér épült, ahol lehetőség lesz előkészítő asztal, sparhelt, kemence, üstház, mosogató és hűtő elhelyezésére, illetve telepítésére is, ezzel bővítve annak szolgáltatási körét. A projekt egyik elemeként a minősített vízitúra-útvonal és vízi megállóhely mentén olyan infrastruktúra épül ki, amely alkalmas a további szolgáltatások bevezetésére. Az ide érkező látogatók akár akadálymentes parkolóhelyen is parkolhatnak.

 

A projekt fizikai befejezésének időpontja: 2022.08.31.

A projekt azonosítószáma: TOP-2.1.2-15-BS1-2019-00037.

 A projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projektről bővebb információt a www.gyula.huvalamint a www.gyulaihirlap.huoldalon olvashatnak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)