Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - AKTÍV TURISZTIKAI FEJLESZTÉSEK GYULÁN

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • 2020. november 23. 14:46
AKTÍV TURISZTIKAI FEJLESZTÉSEK GYULÁN

A Széchenyi 2020 program keretében valósul meg a TOP-1.2.1-15-BS1-2019-00037 azonosítószámú, Aktív turisztikai fejlesztések Gyulán című projekt. A beruházás keretében a gyulai Dobozi úti kerékpárutat, valamint a 2733/13. helyrajzi számú ingatlanon található információs és fogadóépületet fejlesztik.

Kedvezményezett neve: Gyula Város Önkormányzata

Projekt címe: Aktív turisztikai fejlesztések Gyulán

Szerződött támogatás összege:  318 829 794 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100%

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022. augusztus 31.

Projektazonosító száma: TOP-1.2.1-15-BS1-2019-00037

lyázat benyújtásának ideje: 2019. december 2.

Támogatási szerződés aláírása: 2020. október 9.

 

A projekt célja Gyula város és a térség természeti adottságaira épülő aktív turisztikai kínálat bővítése. A fejlesztés hozzájárul a turizmus területén megfogalmazott országos célok eléréséhez. A beruházás keretében fejlesztik a 2733/13. helyrajzi számú ingatlanon található vízi turisztikai fogadóépület, és bővítik annak szolgáltatási körét. Emellett megújul és biztonságosabbá válik a várost és a népszerű szanazugi vízi paradicsomot összekötő kerékpárút. A projekt egyik elemeként a minősített vízitúra-útvonal és vízi megállóhely mentén olyan infrastruktúra épül ki, amely alkalmas a további szolgáltatások bevezetésére. A beruházás másik fontos eleme a jelenleg balesetveszélyes és leromlott állapotú kerékpárút felújítása. Az infrastrukturális fejlesztések mellett marketingstratégia is készül, amely különböző marketingeszközök és rendezvények segítségével képes hatékonyan elérni a fejlesztés célcsoportjait. 


2021. 03. 03., SAJTÓANYAG 

KEZDŐDIK A DOBOZI ÚTI KERÉKPÁRÚT FELÚJÍTÁSÁNAK MÁSODIK SZAKASZA

Aláírták a Dobozi úti kerékpárút felújításának vállalkozói szerződését március 3-án a városháza ovális termében. Az eseményen Görgényi Ernő polgármester, Alt Norbert alpolgármester, önkormányzati képviselő és Puskás Béla, az Aszfalt-Közmű Kft. ügyvezetője ismertették a munkálatok részleteit. A 4,1 kilométeres szakasz rekonstrukciójának költsége 270 millió forint.

ALT NORBERTGÖRGÉNYI ERNŐ ÉS PUSKÁS BÉLA

Fotó: Gyulai Hírlap 

Görgényi Ernő azzal kezdte, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben is töretlenül dolgoznak azon, hogy továbbra is építsék a várost, hiszen erre kaptak felhatalmazást a gyulai polgároktól.

Kiemelte: miután pályázati támogatás segítségével felújították a városerdei kerékpárutat, a tavalyi évben elkezdhették a Dobozi út melletti, Szanazugba vezető út rekonstrukcióját is. Akkor egy 776 méteres szakasz újult meg, amelyet az önkormányzat önerőből finanszírozott, a költség 29 millió forint volt.

A városvezető aláhúzta: a kerékpárutak felújítása és megépítése a helyiek életminőségének javítását szolgálják, de turisztikai értékkel is rendelkeznek.

Megtudtuk, a bicikliút fennmaradó részének felújítására TOP-os pályázatot nyújtottak be, amelynek köszönhetően 257,5 millió forintot nyertek. A felújítás teljes költsége 270 millió forint, a szükséges önerőt a város költségvetéséből biztosítják. A megújuló kerékpárút hossza belterületen 757 méter, külterületen 3397 méter, összesen 4154 méter.

Görgényi Ernő hozzátette, az Aszfalt-Közmű Kft. még a mai napon megkapja a munkaterületet, ettől kezdve pedig a szerződés teljesítésének időtartama 250 nap.

Elmondta azt is, jó hír, hogy ismét gyulai vállalkozás nyerte a közbeszerzési eljárást, az értékes szakmai tapasztalatuknak és korszerű gépeiknek köszönhetően, ők a térség egyik legversenyképesebb társasága.

Alt Norbert örömét fejezte ki, hogy végre elindulhat a kerékpárút kivitelezése, valamint hozzátette, hogy az Aszfalt-Közmű Kft. neve garancia a jó minőségű munkára.

Fotó: Gyulai Hírlap 

A műszaki tartalomról Puskás Béla beszélt, aki elmondta, hogy hidegremix-eljárással fogják elvégezni a felújítást, amely azt jelenti, hogy nem új utat építenek, hanem a meglévő aszfaltot használják fel újra, cement hozzáadásával készítik el az alapot, amelyre új aszfaltréteget húznak. Ugyanezzel a technológiával készült el a tavaly felújított 776 méteres szakasz is.

Az út mellé padkafolyókát építenek be, amely a csapadékvíz elvezetését oldja meg, az úttestet pedig 2 méteresre szélesítik, ezzel is megkönnyítve a közlekedést.

A tájékoztató után Görgényi Ernő és Puskás Béla írták alá a vállalkozói szerződést.


2021. 07. 16., SAJTÓANYAG 

ZAJLIK A DOBOZI ÚTI KERÉKPÁRÚT FELÚJÍTÁSÁNAK MÁSODIK SZAKASZA

A tervek szerint nyár végére fejeződnek be a munkálatok

Fotó: Gyulai Hírlap 

Ahogy korábban lapunk is megírta, zajlik a Dobozi úti kerékpárút kivitelezésének második szakasza, a munkálatok jelenlegi állásáról Alt Norbert önkormányzati képviselő, alpolgármester számolt be.

A kerékpárút legrosszabb állapotban lévő szakaszát még 2020-ban önerőből újíttatta fel az önkormányzat, a többi részre TOP-os pályázatot nyújtottak be, amelyen elnyertek 257,5 millió forintot. A felújítás teljes költsége 270 millió forint, a szükséges önerőt a város költségvetéséből biztosítják.

Alt Norbert elmondta: a belterületi, 757 méteres szakaszon elkészült a csapadékvíz-elvezetés, a szegélyezés és az útalap. A külterületi, közel 3,4 kilométeres szakasz pályaszerkezetét hidegremix-eljárással használták fel újra, amelyet cementtel rögzítettek.

A következő két-három hétben ennek a felületnek a tömörítése zajlik, majd ráhúzzák az aszfaltréteget.

Hozzátette: a tervek szerint nyár végére fejeződnek be a munkálatok.


2021. 10. 27., SAJTÓANYAG 

MÁR HASZNÁLHATÓ A DOBOZI ÚTI KERÉKPÁRÚT

A kivitelezés teljes költsége 270, 4 millió forint volt

Már hivatalosan is használható a Dobozi úti kerékpárút – közölte hivatalos Facebook-oldalán Görgényi Ernő polgármester.

Mint írta, befejeződött az összesen 4154 méter – belterületen 757 méter, külterületen 3397 méter – hosszú útszakasz aszfaltozása, felfestették az útburkolati jeleket, és beépítették a kerékpárút és járda közé a padkafolyókát, amely a csapadékvizet a meglévő víznyelőkhöz vezeti.

Forrás: facebook.com/gorgenyierno

Október 25-én Puskás Bélával, a kivitelező Aszfalt-Közmű Kft. ügyvezetőjével, Alt Norbert alpolgármesterrel, a körzet önkormányzati képviselőjével, valamint Molnár Csabával, a mérnöki osztály vezetőjével tartottak műszaki bejárást.

Forrás: facebook.com/gorgenyierno

A polgármester úgy fogalmazott, hogy a padkával kapcsolatban volt néhány észrevételük, amelyeknek megfelelően a kivitelező 15 napon belül elvégzi a szükséges módosításokat.

A kivitelezés teljes költsége 270,4 millió forint volt, melyből 257,5 millió forint a TOP Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés c. felhívására benyújtott pályázatunkra kapott támogatás – tette hozzá Görgényi Ernő.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)