Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fogvatartotti tréninget tartottak a gyulai börtönben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. szeptember 05. 09:00
Fogvatartotti tréninget tartottak a gyulai börtönben
A résztvevők uniós munkaügyi és emberjogi ismereteket szerezhettek
Fogvatartotti tréninget tartottak a gyulai börtönben egy, a fogvatartottak beilleszkedését céljai között megfogalmazó alapítvány bevonásával szeptember első napjaiban. Mint megtudtuk: az országosan működő civil szervezet, a Váltó-sáv Alapítvány célja és feladata a fogvatartottak és a szabadultak társadalmi és munkaerő-piaci beilleszkedésének támogatása, képzése, mentálhigiénés ellátása, reszocializációja és családi kapcsolataik erősítése.
____Eredeti-B0.jpg

Fogvatartotti tréning a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Az esemény szeptember 3-i foglalkozásán kiderült: a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet vezetése számára fontos, hogy teret és lehetőséget biztosítson a hasonló megmozdulásoknak, köztük a Váltó-sáv Alapítványnak arra, hogy az intézettel együttműködve segítsék a fogvatartottak szabadságvesztése alatt a szabadulásra való felkészülésüket, valamint azt, hogy kikerülve a civil társadalomba jogkövető állampolgárokká váljanak.

Játékos programokkal bővítették a fogvatartottak ismereteit

Az alapítvány szakmai vezetője, Mészáros Mercedesz lapunknak elárulta: három ország négy szervezete vállalt szerepet a kezdeményezésben, és a projekt lényege az uniós ismeretek bővítése, amit ők tágabban értelmeznek, így jóval több téma belefér a fogvatartotti felkészítő tréningbe. Az eseményen kiderült: a szakemberek elsősorban játékos programokkal készültek a Gyulán töltött napokra, melynek főbb témái az okmányok intézése, a lakhatás, munkakeresés, az egészség, pártfogókkal való kapcsolattartás, az oktatással, munkával kapcsolatos ismeretek és emberjogi ismeretek voltak.

Varga Zsolt reintegrációs tiszt

Varga Zsolt bv. fhdgy., reintegrációs tiszt kérdésünkre elárulta, hogy az alapítvánnyal idén nyáron ismerkedtek meg, amikor a szakember egy nemzetközi szemináriumon vett részt, és felfigyelt a szervezet munkájára. – Nagyon megtetszett, hogy rendkívül sokrétű programokat szerveznek, amik a fogvatartottak szabadulása utáni boldogulását is elősegíti. Felvettem a kapcsolatot az alapítvány elnökével, aki nagyon örült a megkeresésnek, és ezt követően kötöttünk egy együttműködési megállapodást, hogy kölcsönösen segítsük egymás céljainak a megvalósulását – emelte ki a helyi börtön dolgozója.

Mint megtudtuk, az intézetben jelenleg futó csoportos tréning legfőbb célja a szabadulásra való felkészítés, és az esemény népszerű volt a bent lakók körébe is. – A tréningre többszörös túljelentkezés volt, mindenki nagy érdeklődéssel várta, mert ilyen és ehhez hasonló csoportos foglalkozás még nem volt az intézetben. Ezúttal 15  előzetesen letartóztatott fogvatartott lett kiválasztva erre a programra – tette hozzá Varga Zsolt.

A helyi intézmény illetékese hozzátette: az alapítvány nagyban hozzájárul az intézet céljának a megvalósításhoz, akik felé komoly kormányzati és társadalmi elvárás a fogvatartottak sikeres reintegrációja.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)