Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fogvatartottak újítják fel a gyulai börtön bútorait és szolgálati helyeit

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2019. április 03. 11:20
Fogvatartottak újítják fel a gyulai börtön bútorait és szolgálati helyeit
Tavaly tizenöten szereztek asztalos végzettséget a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben

Felújítási és karbantartási munkálatokat végeznek a gyulai börtönben a helyi fogvatartottak segítségével. Hafenscher Csaba Zoltán bv. ezredes, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka kérdésünkre elmondta, hogy nem először dolgoznak a fogvatartottak a börtön egyes részein.

 

Fotó: Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

– Egy ilyen intézményben folyamatosan szükség van felújítási és karbantartási munkálatokra. Egyrészt mert meg kell felelniük a nemzetközi normának, másrészt mert idővel az itteni bútordarabok és burkolatok is elhasználódnak – fejtette ki. Azt is elárulta, hogy e pillanatban a szolgálati helyeket újítják fel a Gyulán fogvatartottak.
 
– Elsősorban a falazatot, a padozatot és bútorzatot renováljuk ezeket a területeket. A 2018-as év végén tizenöt fő vett részt OKJ-s asztalos képzésen, közülük két fő jelenleg is nálunk dolgozik – ismertette Hafenscher Csaba Zoltán.
 
 

 

Fotó: Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

A parancsnok azt is elmondta, hogy a gyulai börtönben egy kisebb asztalosüzem is működik, ahol saját felhasználásra készítenek és javítanak bútorokat. A jelenlegi felújítás legnagyobb része is a helyi üzemben valósul meg.
 
Mint megtudtuk, a laminált parkettázás, a falazás, a festés és a glettelés is a fogvatartottak feladata, de konyhai és mosodai feladatokat is vállalnak a helyiek, még külső megrendelésre is.
 
 

 

Fotó: Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

A börtönparancsnok kérdésünkre azt is elárulta, hogy a munka a jelenlegi őrhelyek elkészülte után sem áll meg.
 
– A jelenlegi munkálatok június végére befejeződnek, a folytatásban a komplett belső körlet falazata lesz felújítva: egy csempével befedett részre kerül majd új burkolat – fejtette ki a parancsnok.
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)