Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fogvatartottak alkottak a cukorbeteg gyerekekért

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. július 13. 15:02
Fogvatartottak alkottak a cukorbeteg gyerekekért
A gyulai börtön lakói több hónapon át készültek a Diaboló Alapítvány által szervezett eseményre

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Rácsokon belül, szabadon címmel rendezett jóvátételi programot a Diaboló Alapítvány július 13-án a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban. Az eseményen fogvatartottak és cukorbeteg gyerekek alkottak közösen azért, hogy az így szerzett bevétellel támogassák a szervezetet. 

A helyszínen megtudtuk, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai egy pályázatnak köszönhetően csaknem egy éve rajzolnak, festenek, és készültek a cukorbeteg gyerekekkel közös eseményre. A művek szabadtéri kiállítás keretében voltak megtekinthetők az Almásy-kastély parkjában.

A programok sora ezzel nem ért véget, közös színpadi produkciók, tárlatvezetés, vércukormérés és életmód-tanácsadás várta a kastély látogatóit ezen a napon. A rendezvényen a legkisebbek meglepetésként tortát is kaptak.

Az esemény különlegessége a közös munka volt, a fogvatartottak és a cukorbeteg gyerekek együtt festették meg a nap hangulatát, hogy az elkészült munkákat elárverezzék az alapítvány javára.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Az eseményt Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere nyitotta meg, aki kiemelte: a program helyi megrendezése arra utal, hogy Gyulán jól érzik magukat a civil szervezetek, amelyek minden alkalommal sok helyi polgárt tudnak bevonni eseményeikbe. 

– Ezek a szervezetek sok fontos ügyet képviselnek. Ezért van az, hogy ebben a városban széles körű támogatást élveznek a civil kezdeményezések – mondta, majd hozzátette: örömteli a helyi büntetés-végrehajtás és a cukorbetegeket támogató alapítvány összefogása. 

A folytatásban a jóvátételi program bemutatása következett. Hafenscher Csaba Zoltán intézetparancsnok elmondta, a társadalom feladata, hogy esélyt adjon az egykori fogvatartottaknak, akik szabadulásuk után igyekeznek beilleszkedni a társadalomba. 

– Nehéz úgy beilleszkedni, ha valakiről eleve elutasítóan beszélnek. Sok olyan fogvatartott van itt is, akiktől én magam is sokat tanulok a mindennapokban – fejtette ki. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A rendhagyó kiállításon Kosznáné Pule Ilona, a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyerekekért kuratóriumának elnöke köszöntötte a megjelenteket. Elmondta: alapítványuk számára is meghatározó ez a nap. 

A szervezet a nap teljes bevételéből a frissen diagnosztizált cukorbeteg gyerekeket és családjaikat támogatja.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)