Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Húszan tettek targoncavezető vizsgát a gyulai börtönben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2019. május 17. 11:30
Húszan tettek targoncavezető vizsgát a gyulai börtönben
A fogvatartottak munkát is kapnak a sikeres vizsga után

Húszan tettek targoncavezető vizsgát május 17-én, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A fogvatartottak azt mondják: jó lehetőség számukra a tanulás, amivel rögtön el is helyezkedhetnek a helyi börtön partnervállalkozásánál.

Targoncavezetői vizsgát tartottak a gyulai Büntetés-végrehajtás Intézetben

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A szervező intézmény tájékoztatója szerint a Békés Megyei Büntetés-végrehajtás Intézet a leghatékonyabban igyekszik megfelelni a jogszabályi előírásoknak, a társadalmi elvárásoknak, szem előtt tartva a fogvatartottak foglalkoztatását. Mindez magában foglalja a munkavégzést, mellette az oktatásokat és képzéseket is.

Ennek nyomán alakult ki az a gazdasági kapcsolat is, mely a gyulai  intézet és a békéscsabai Bonduelle Central Europe Kft. között köttetett annak érdekében, hogy a fogvatartottak munkát is kapjanak a vizsga megszerzése után.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Pénteken délelőtt a vizsgázók elméleti és gyakorlati tudásukról is számot adtak. Egyikük Turó Iván elmondta: hat héten át készültek, elméletben és gyakorlatban is. 

– Elméletben többféle téma van, például a biztonsággal kapcsolatosak, a gyakorlatban szintén mindent megtanultunk, így nem érzem nehéznek a mai vizsgát - árulta el a fogvatartott, aki korábban asztalos vizsgát is tett a börtön falai között. 

Egy másik vizsgázó, Kiss Sándor hozzáfűzte, hogy mivel a börtön konyháján dolgozik, így csak munka után tudott tanulni, de úgy gondolja, megéri, mert később ezzel a szakmával könnyen elhelyezkedhet. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Ahogy azt Uhrin Ilona EFOP-tanácsadó lapunknak elmondta: a végzettség megszerzésén túl fontos az intézet számára az utánkövetés is, melynek keretében akár szabadulásuk után is segítik álláshoz jutni a fogvatartottakat. 

– A programban több lehetőség van, nemcsak szakmai képzést ad a fogvatartottaknak, hanem egyéb személyiségfejlesztő, kompetenciafejlesztő foglakozásokon vehetnek részt az arra vállalkozók – ismertette a szakember, hozzátéve, hogy a fogvatartottak egyéni sikereiben az intézet dolgozónak is nagy szerepe van.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)