Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Verseket szavaltak a gyulai fogvatartottak Ady Endre halálának évfordulója alkalmából

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. június 17. 17:00
Verseket szavaltak a gyulai fogvatartottak Ady Endre halálának évfordulója alkalmából
A börtön lakói szerint jobb lesz a közösség az ilyen eseményeknek köszönhetően

verseket szavaltak a fogvatartottak

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Ady Endre halálának századik évfordulója alkalmából verseket szavaltak a gyulai fogvatartottak június 17-én. A hétfői eseményen tizenketten vettek részt.

A programmal kapcsolatban Oláh Tibor, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet informatikai osztályvezetője lapunknak elmondta: azért fontosak mindannyiuk számára a hasonló események, mert a fogvatartottak hasznos szabadidő eltöltése mellett csoportos foglalkozás keretében, jobb hangulatban tölthetik le büntetésüket.
 
Az egyik szereplő, Zoltán lapunknak kiemelte, hogy amellett hogy egy kicsit az irodalomról is többet megtudnak, egymással is jobb kapcsolatba kerülnek a gyakorlással töltött idők során.
 
– Idén három-négy hasonló eseményünk lesz, ezt a mostanit én koordináltam. Akadt olyan jelentkező is, aki visszaadta a verset, nem egyszerű költemények ezek, de végül mindenkinek jutott olyan, amit szívesen szaval majd el – mondta el lapuknak az előadás egyik szervezője, aki kiemelte, minden olyan perc számít, amit a kultúrára fordítanak a börtönlakók. 
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Iván, a nap másik előadója azt is hozzáfűzte, hogy örült a verses program lehetőségének, mert már korábban is szívesen olvasott verseket, és így egy új területen is kipróbálhatja magát, és a lehetséges jutalom sem mellékes számára.

Egy másik fiatal fogvatartott, aki szintén Zoltánnak hívnak, azt is hozzáfűzte, hogy a civil életben tanárként dolgozott, így számára nagyon hiányzott egy-egy olyan esemény, ami szellemi kihívást jelent a börtön falai között.

A tizenkét fogvatartott előadását rögzítették, és a helyi börtön rádiójában naponta lejátszanak egyet belőlük a következő hetekben.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)