Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai fogvatartottak csatlakoztak a TeSzedd! akcióhoz a jóvátételi program keretében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. április 01. 14:00
Gyulai fogvatartottak csatlakoztak a TeSzedd! akcióhoz a jóvátételi program keretében
A társadalom felé is törlesztenek azok, akik részt vehetnek a szemétszedésen
A Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben évek óta figyelmet szentelnek annak, hogy a fogvatartottak jóvátételi és jótékonysági programokon vegyenek részt. Hafenscher Csaba Zoltán bv. ezredes, az intézet parancsnoka azt mondja: ezzel egyrészt a társadalom felé törlesztenek az elítéltek, másrészt pedig a saját lelkiismeretük is jobb lehet, ha tehetnek valamit a rácsokon kívüli világ szépítéséért.

a fogvatartottak törökzugot és környékét tisztították meg

Fotó: Békés Megyei Bünetés-végrehajtási Intézet

A bv. parancsnok lapunknak elmondta: a helyiek jóvátételi programjában minden évben szerepel az országos TeSzedd! akció, amelynek keretében a helyiek szemetet szednek és minden hulladéktól igyekeznek megtisztítani a kijelölt városrészt. A tavasszal megtartott, Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű akció hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma, amely idén immár nyolcadik alkalommal valósult meg, és a felhívás idején megtartott szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban takarították meg városaikat a TeSzedd! önkéntesei. 
 
Hafenscher Csaba Zoltán kiemelte: amikor lehetőséget kapnak rá festenek, parkokat rendeznek, vagy iskolákban és óvodákban javítják a berendezési tárgyakat az önként jelentkezők.
 
– Ebben az évben nyolc fogvatartottunk tisztította meg a Törökzugot és környékét. Szerencsére nagyon népszerű a program nálunk, úgyhogy mondhatom, hogy szívesen csatlakoznak minden hasonló kezdeményezéshez a fogvatartottjaink – árulta el a gyulai börtön vezetője.
 
 

 

Fotó: Békés Megyei Bünetés-végrehajtási Intézet

 
Az is kiderült, hogy a helyi kezdeményezés egyik fő szempontja hogy minél többen részt vehessenek egy-egy ilyen akción de azt, hogy ki csatlakozhat, minden alkalommal személyenként bírálják el a helyiek.
 
A biztonsággal kapcsolatos szempontok között lényeges a fogvatartottak benti viselkedése, a rájuk kiszabott ítélet, az abból még visszamaradó idő és az eddigi jutalmazásaik. Mindezeken túl pszichológusi véleményeket is kérnek, mielőtt a hasonló, önkéntes eseményekre kiengedik a fogvatartottakat – tudtuk meg a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.
 
 

 

Fotó: Békés Megyei Bünetés-végrehajtási Intézet

 
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)