Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mit csinálj, ha nem vettek fel az egyetemre?

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Bencze Gréta • MAGAZIN • 2016. augusztus 02. 10:30
Mit csinálj, ha nem vettek fel az egyetemre?
Ament Balázzsal, a Gyulai Ifjúsági Központ irodavezetőjével beszélgettünk
Július 26-án 8 órakor nyilvánosságra hozták a 2016-ban induló felsőoktatási képzések ponthatárait. Rengeteg diákot felvettek, de akadt olyan is, aki sajnos lecsúszott a ponthatárról. Ament Balázst, a Gyulai Ifjúsági Központ irodavezetőjét kérdeztük arról, mi a teendőjük ezeknek a fiataloknak.
____Eredeti-GYIK.JPG

Képünk illusztráció 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

– Hová fordulhatnak azok, akiket nem vettek fel egytemre vagy főiskolára? 

– Nagyon sok gyulai diák tett sikeres felvételit – nekik ezúton is gratulálunk –, viszont vannak olyanok is, akik sajnos sem kerültek be a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Éppen ezért a Gyulai Ifjúsági Központ munkatársai segítenek azoknak a fiataloknak, akik tanácstalanok vagy esetlegesen segítséget, illetve alternatívát keresnek a jövőjüket illetően. Az ifjúsági központ mindennap reggel tíztől este hat óráig tart nyitva.

– Ha jól tudom még lehetséges pótfelvételit tenni, akár ezzel kapcsolatban is tudtok segítséget nyújtani?

– Természetesen igen, illetve, ha a felsőoktatásra készülnének még egy évet, akkor ebben is állunk rendelkezésükre, akárcsak abban, ha valaki nyelvvizsgát tervez. Sőt, ha valaki úgy dönt, hogy szeretne egy olyan oktatási rendszerben részt venni, melynek keretein belül szakmát szerezhet, ebben is segítséget tudunk nyújtani.

– Ha valaki dolgozna a tanulás mellett, hogy finanszírozza a tanulmányait, ezzel is fordulhatna a Gyulai Ifjúsági Központhoz?

– Munkaközvetítéssel mi nem foglalkozunk, de tudunk segíteni a fiataloknak abban, hogy eljussanak a munkaügyi hivatalba, illetve el tudjuk nekik mondani, hogy kihez tudnak ott fordulni.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)