Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Huszadik születésnapját ünnepelte a Mi Egy Másért Közhasznú Egyesület

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. november 17. 18:50
Huszadik születésnapját ünnepelte a Mi Egy Másért Közhasznú Egyesület
Előadásokat, pódiumbeszélgetéseket tartottak a polgármesteri hivatalban

ament balázs

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Mi Egy Másért Közhasznú Egyesület megalapításának huszadik évfordulóját ünnepelték november 17-én a polgármesteri hivatal dísztermében.

Ament Balázs, az egyesület elnöke elmondta: a Zabhegyező Gyermekanimátorok Egyesületének gyulai csoportjaként kezdtek el dolgozni, gyermekek számára szerveztek programokat, és látták azt, hogy az idősebb gyermekek szeretnének becsatlakozni a szervezésbe.

Kifejtette: hiányzott egy olyan szervezet, amely csak a helyi ügyekkel foglalkozik, helyi igényekre reflektál. Közösségépítő céljuk is volt, és szerették volna a saját elképzeléseik mentén működtetni a társaságot.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Hozzátette: lokális egyesületként indultak el húsz évvel ezelőtt, de mára eljutottak odáig, hogy partnerei több országos ernyőszervezetnek és szakmai együttműködésnek, valamint részei egy európai ifjúságpolitikai hálózatnak is.

Aláhúzta: sok minden változott az elmúlt két évtizedben, hiszen a gyerekanimátor-képzést felváltotta a kortárssegítő-képzés, amelynek más a célja, valamint sokrétűbb is. A leglátványosabb változás a Gyulai Ifjúsági Központ létrehozása volt 2014-ben, amely szintén sokkal több szolgáltatást nyújt a fiataloknak, mint az induláskor.

A megjelenteket Görgényi Ernő polgármester köszöntötte, aki megosztott néhány érdekes adatot és információt arról, hogy mik történtek 2003-ban. Arról is szót ejtett, hogy az elmúlt húsz esztendő óriási változásokat hozott az emberek életében, kinyílt a világ, sokszorosára nőtt az elérhető hasznos – és haszontalan – információk mennyisége.

görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kiemelte: az nem változott, hogy a legcselekvőképesebb közösségek közé tartoznak a fiatalok, ezért is szükséges, hogy segítsünk nekik tudatos és aktív állampolgárrá válni. Ehhez civil szervezeti partnereket kell találni, ezért is nagyon fontos a Mi Egy Másért Közhasznú Egyesület munkája.

A köszöntő után bemutatták az egyesület előtti időket, valamint a társaság történetét, majd szakmai előadásokkal és pódiumbeszélgetésekkel folytatódott a délután, amelyet egy közös vacsorával zártak a résztvevők.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)