Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nyolc év munkájának gyümölcse a tárlat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2016. július 04. 11:00
Nyolc év munkájának gyümölcse a tárlat
Kiállítás nyílt a József Dezső Szakkör tagjainak munkáiból
____Eredeti-DSCN2550_fokep.jpg

A kiállítás megnyitója a gyulai művelődési központban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter 

Kiállítást nyitott a József Dezső Szakkör július 1-jén az Erkel Ferenc Művelődési Központban. A kiállított munkák a szakkör nyolcéves munkájának és a kitartó tanulásának eredményei. Alt Norbert, Gyula város alpolgármestere nyitotta meg a tárlatot a köszöntőjével.

Képünkön (balról jobbra): Alt Norbert és Ócsai László

– Szeretnék felidézni egy nyolc évvel ezelőtti történetet, amikor a csíksomlyói búcsúban voltam és megcsörrent a telefonom. Ócsai László hívott, és felvázolta a tervét, hogy szeretne egy amatőr művészklubot létrehozni, amiben a segítségemet kérte. Később találkoztunk, és megbeszéltük egy egyesület megalapításának a részleteit. Elmondta nekem, hogy szeretné a gyulai amatőr művészeket tanítani, hogy a munkájuk még kifejezőbb lehessen – mondta Alt Norbert.

Azzal folytatta, hogy minden olyan dolgot dokumentál, ami a képviselői vagy civil munkájához kapcsolódik, így 2008-ban a szakkör indulásának évéből összeválogatott képekből álló albumot ajándékozott a csoportnak, Ócsai László, az egyesület elnöke pedig egy festménnyel köszönte meg az alpolgármester segítségét.

– Az én tervem az volt, hogy a középiskolai és a művészeti iskola anyagát megtanítsam nektek, valamint, az hogy a giccset kiűzzük Gyula környékéről. Fogadja tőlem ezt a munkát Gyula város kulturális élete szeretettel, de most váltanunk kell. Eddig tanítottalak benneteket, de már én magam is szeretnék alkotni. Ahhoz, hogy tovább tudjatok fejlődni már nektek is tanítani kell – mondta Ócsai László.

A megnyitó Bagossy Bettina és Gál András műsorával zárult. A kiállítást július 27-ig tekinthetik meg az érdeklődők. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)