Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Médianapot tartottak a GYIK második születésnapján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. június 06. 18:30
Médianapot tartottak a GYIK második születésnapján
Az évforduló alkalmából szervezett eseményen Dombóvári István humorista beszélgetett a diákokkal
„Amikor mi voltunk fiatalok, a zene még csak korlátozottan volt elérhető. Nyújtottuk a kezünket a fény felé, ti pedig most el vagytok veszve benne.” Így indította szórakoztató rocktörténeti előadását Pleskonics András, ismertebb nevén dr. Rock, a Gyulai Ifjúsági Központ (GYIK) udvarán. A szegedi egyetem rocktörténet kurzusa vezetőjének június 6-án délben indult rendhagyó órája a GYIK születésnapi kavalkádjának első eseménye volt.
____Eredeti-alap.jpg

Születésnapi rendezvény a GYIK udvarán 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

– Két apropóból gyűltünk össze ezen a napon – mondta el Szabó Enikő, a GYIK szakmai vezetője. – Egy médianapot tartunk a Nemzeti Tehetségprogram keretében. Ehhez kapcsolódóan rendezzük meg dr. Rock előadását is, aki a rocktörténet és a média kapcsolatát mutatja majd be, de más programokkal is várjuk a fiatalokat. Ezenkívül ma van fennállásunk második születésnapja, így azt is igyekszünk méltóképpen megünnepelni – tette hozzá.

Képünkön (balról jobbra): dr. Rock és Ament Balázs, a Mi Egy Másért Közhasznú Egyesület elnöke 

Krisztován Anikó, a GYIK munkatársa lapunknak elárulta, hogy az első évfordulójukat a Kávészünet együttes kocertjével ünnepelték, és már azon rengeteg diák gyűlt össze. – Tavaly 120 vendégünk volt, és bízom abban, hogy idén is lesznek legalább ennyien. Mivel itt rendhagyó órák zajlanak, a fiatalok igazolást is kapnak arról, hogy nálunk jártak. Sok olyan programunk lesz, ami hasznos lehet azoknak, akik a média világában szeretnének elhelyezkedni – tette hozzá a szervezők munkatársa.

Mint megtudtuk, a rocktörténeti előadást ebéd követte, majd Médiakommandó címmel arról kaptak információt a fiatalok, hogyan készítsenek olcsón és gyorsan tartalmas iskolaújságot. Ezek után Dombóvári István érkezett, aki Csatornatöltelék címmel a saját médiába kerüléséről beszélgetett a fiatalokkal.

Késő délután, 18 órakor kezdetét vette a GYIK szülinapi programja. Az esemény a gyulai fogvatartottak Cella Hecc társulatának előadásával indult, amin a szereplők verseket adtak elő a nagyérdeműnek. – Nagyon fontos üzenete van ennek a programunknak a fiatalok számára. Elsősorban az, hogy akármit követünk el, egy újabb esély mindig jár, és reményeink szerint segít majd a fogvatartottakkal kapcsolatos esetleges előítéleteket is eloszlatni a mai előadás – hangsúlyozta Szabó Enikő.

A gyulai fiatalok dupla bulija este a Gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar és a Get over it együttes koncertjével zárult. A 100 leggyorsabb ünneplő az eseményen egy különleges új szakmát is kapott a kezébe a fiatal szervezőknek köszönhetően, hiszen a leggyorsabbak saját vattacukrukat is megtanulhatták elkészíteni a tartalmas születésnapi délutánon. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)