Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Módosulnak a csoportszámok a gyulai óvodákban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2016. június 02. 16:45
Módosulnak a csoportszámok a gyulai óvodákban
A fürdővárosi képviselő-testület 31 óvodai csoportot indít a 2016–17-es nevelési évben
____Eredeti-GYHRCSD_015.JPG

 A képviselő-testület a városháza ovális termében tartotta RENDKÍVÜLI ÜLÉSét

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A csökkenő óvodai gyermeklétszámhoz igazította az önkormányzati fenntartású nevelési intézmények csoportszámát a gyulai képviselő-testület június 2-ai rendkívüli ülésén.

Kónya István

Kónya István oktatási ügyekért felelős alpolgármester lapunknak elmondta: a KSH adatai szerint Gyulán 2008 és 2014 között csökkenő tendenciát mutat a születésszám. Hozzátette, a demográfiai mutató 2013-ban érte el a mélypontot, ami a 2016–17-es nevelési évben érezteti hatását.

Az alpolgármester kifejtette: Gyula Város Egyesített Óvodájának székhelyintézményébe és nyolc tagóvodájába idén májusban 54 gyermekkel írattak be kevesebbet, mint tavaly. A képviselő-testület a csökkenő létszámot figyelembe véve 33-ról 31-re csökkentette a csoportok számát.

A változás a székhelyintézményként működő törökzugi óvodát és a gyulavári tagintézményt érinti, előbbiben négy, utóbbiban három csoportot indítanak. Kónya István kitért rá, hogy a németvárosi óvodában szintén indokolt lett volna a módosítás, ott azonban – a fenntartói jogokat feltételesen gyakorló gyulai német nemzetiségi önkormányzat kérésére – megmaradt a tavalyi csoportszám.

A grémium ahhoz is hozzájárult, hogy a gyulavári tagintézmény csoportjaiban 10 százalékkal túllépjék a nemzeti köznevelésről szóló törvényben meghatározott maximális csoportlétszámot.

Az alpolgármester hangsúlyozta: a felszabadult csoportszobákat a saját igényeik szerint hasznosíthatják az óvodák a kicsik fejlesztésére. Aláhúzta, ha a demográfiai adatok kedvezően alakulnak, az intézményekben továbbra is rendelkezésre állnak a termek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)