Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Aktívan telt az idei év a gyulai ipartestületnél

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. június 02. 19:00
Aktívan telt az idei év a gyulai ipartestületnél
A helyi iparosok kirándulásokat és bált is szerveznek
____Eredeti-alap__8_.jpg

Képünkön (balról jobrra): Werner György és Csőke Péter

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Sajtótájékoztatón számolt be az elmúlt hónapjaik eseményeiről július 2-án délután Csőke Péter, a Gyula és Környéke Általános Ipartestület alelnöke és Werner György, a Gyula és Környéke Általános Ipartestület titkára a helyi ipartestület Dobay utcai székházában. Az eseményen kiderült: a tagok pozitív mérleggel zárták a tavalyi évet és a dolgos hétköznapokon túl egy-egy kirándulásra is jutott idejük.

– Azért hívtuk meg a sajtót, hogy ismertessük, mi történt velünk az elmúlt időszakban, és hogy a helyieket is informáljuk arról, hogy létezünk, és aktívan telnek a mindennapjaink – kezdett bele tájékoztatójába Werner György. – Áprilisban egy ötven fős autóbusszal kirándulást szerveztünk Romániába, majd május 27-én taggyűlést szerveztünk, amin szép számmal jelentek meg tagjaink, nagy örömünkre a fiatalabb generációból is – tette hozzá.

Az eseményen az is kiderült: a társaság a tavalyi évet pozitív mérleggel zárta, ami a vezetők szerint nagy előrelépés a korábbi szűk esztendők után. Két győztes pályázatukról is szó esett, melyeknek köszönhetően két új fiatal munkaerőt foglalkoztathatnak, de eszközbeszerzésre, kisebb felújításokra is maradt a forrásokból, sőt, mindezeken túl a vezetők ősszel iparos és fodrászbálat rendeznek majd tagjaiknak.

Csőke Péter a korábbi közgyűlés személyi kérdéseket érintő fejleményeit részletezte. Kiderült: a nemrég elhunyt Herczeg Gábor köszörűsmester üzletére emléktáblát terveznek készíttetni, így tisztelegve a mester több mint hatvan éves pályafutása előtt.

Mindezeken túl azt is megtudhattuk, hogy Kun Lajos, a jelenleg is aktív bádogosmester életművét a közelmúltban Aranykoszorús Mester címmel díjazta a közösség. – Egy kiváló szakemberről van szó, aki dolgozott a gyulai és a békéscsabai ortodox templomok díszítésein, de még a Mátyás-templom huszártornyának elkészülte is az ő nevéhez köthető – méltatta legújabb kitüntetettjüket az ipartestület alelnöke. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)