Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Izgalmas programokkal és finom falatokkal ünnepelte egyéves születésnapját a Gyulai Ifjúsági Központ

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2015. június 12. 12:30
Izgalmas programokkal és finom falatokkal ünnepelte egyéves születésnapját a Gyulai Ifjúsági Központ
Ament Balázs: A két félév során mintegy kilencezres elérést könyvelhetünk el
____Eredeti-IMG_9043.JPG

A Gyulai Ifjúsági központ szülinapi zsúrján

Fotó: Gyulai Hírlap – Fekete Cintia

Egésznapos programsorozattal ünnepelte egyéves születésnapját június 11-én a Gyulai Ifjúsági Központ. A remek hangulatban eltöltött összejövetelre kicsik és nagyok is ellátogattak, akik a nap folyamán a ház minden zegét-zugát, valamint az udvaron kialakított fáklyákkal és lampionokkal díszített, hangulatos közösségi teret is birtokba vették.

____Eredeti-IMG_9052.JPG

A szülinapi buliból az ízletes nyalánkságok sem maradhattak ki

A központ szülinapi zsúrjának résztvevői különféle játékokban, vetélkedőkön és színes programokon vehettek részt. Az ifjakat csocsó, Xbox és társasjátékok várták, az esti órákban pedig az Erkel Diákünnepek öt leadott kisfilmjét is megtekinthették. Purecse Patrícia jóvoltából egy izgalmas bűvészprodukción szórakozhatott a nép, majd a Kávészünet trió koncertje fokozta tovább a hangulatot.

A szülinapi buliból persze az ízletes nyalánkságok sem maradhattak ki. A központ helyben sütött, magvas sós kiflikkel, csokis kekszekkel és orosz palacsintával kedveskedett vendégeinek, akik a finom falatokat különféle ízű limonádé-koktélokkal öblíthették le.

A Gyulai Hírlapnak Ament Balázs irodavezető az elmúlt egy év történéseiről mesélt. Mint kifejtette, a központ mintegy kilencezres elérést könyvelhetett el a két félév során. Ezt körülbelül 600-800 diák produkálta, akik vagy külső rendezvényeken vettek részt, vagy pedig magát az irodát keresték fel. Az egyesület egészségprevenciós programjai önmagukban ezer fős elérést hoztak.

- A kortárssegítő-képzés évek óta zajlik, de közösségi szolgálatos tréningjeink is voltak. Lezajlott az Erkel Diákünnepek is, melynek a bázisa az ifjúsági központ volt, a dekorstáb itt dolgozott, itt voltak a megbeszélések 35-60 fővel minden héten, két hónapon keresztül. Sok pódiumbeszélgetést tartottunk, a vadászpilóta-beszámolótól, a fotószakkörön át, a japánkertészetig mindenféle témával foglakoztunk. Volt pedagógus, illetve szülőcsoport foglalkozásunk is, melyeket pszichológus szakemberek vezettek – ismertette az elmúlt éves munkát Ament Balázs.

Az irodavezető a központ fix csoportjairól, így a városi diákönkormányzatról is említést tett, mely az elmúlt évben átlagosan 15-20 fővel minden héten megtartotta ülését.

- Volt már nálunk születésnapi zsúr, amatőr informális szervezet csoporttalálkozója, próbálkoztak itt szerepjátékosok is, de sok rendezvényre és iskolai programra is meghívást kaptunk – folytatta Ament Balázs, majd hozzátette, gyakorlatilag mindenféle programra lehetőséget biztosít a központ, ám az, hogy a fiatalok mennyire tudják megtölteni a teret, az ötleteiken és a motivációjukon is múlik.

A központba azonban nemcsak szórakozni, de sok esetben tanulni is eljártak a fiatalok. Több alkalommal keresték fel szülők is az iroda munkatársait, akik leginkább az európai uniós mobilitási, illetve továbbtanulási lehetőségek kapcsán kértek tájékoztatást. A két félév során speciális igényű, és hátrányos helyzetű gyermekek is megfordultak a központban, valamint általános, illetve középiskolás osztályok számára közösségfejlesztő tréningeket is szerveztek.

____Eredeti-IMG_9060.JPG

Ament Balázs: Legalább nyolcszorosára nőtt az utóbbi hónapokban a tanácsadások, információkérések száma

- Az iroda továbbra is három főállású munkatárssal dolgozik, viszont a három közfoglalkoztatott kolléga helyet, már csak ketten vannak. A statisztikából az látszik, hogy a kezdeti, első féléves, főként a szabadidős lehetőségekre koncentráló megkeresés a második félévben is jelentős maradt, viszont legalább nyolcszorosára nőtt az utóbbi hónapokban a tanácsadások, információkérések száma – tette hozzá Ament Balázs.

A jövőben megvalósítandó tervek kapcsán Ament Balázs elmondta, a nagy érdeklődésre való tekintettel, ősszel újraindítanák a szülő, illetve pedagógus-csoportfoglalkozásokat. Tavaly a családsegítő központtal közösen egy családi napot is rendeztek, melyet idén nyáron szintén megismételnek. A iskolaszünet idejére egy DÖK-ös tábor is tervbe van véve, melyhez egyelőre még keresik a szükséges anyagi forrásokat, bár egy Gyopárosfürdő részéről tett felajánlás már tárgyalás alatt áll.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)