Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Béla harmadik típusú találkozása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2010. augusztus 12. 07:00
Béla harmadik típusú találkozása
Néhány perc múlva Béla élete teljesen megváltozik
Mocsár-Pörjés József

Az ufók igazi szakértői is óvatosan nyilatkoznak az úgynevezett harmadik típusú találkozásról, ami tulajdonképpen ember és ufó között jön létre. Bélának az elmúlt héten volt harmadik típusú találkozása. Gyulán. Minden úgy kezdődött, mint a mesében, öregecskedő kisautójával bevásárolni ment a Sparba. Béla mindig csütörtöki napon, s mindig pontban este 8 órakor indul bevásárolni. Azért olyankor, mert akkor már nincsenek sokan a boltban. A Spart meg azért kedveli, mert szeret a közeli lejáratú termékeket rejtő pultban nézelődni meg kotorászni. A pultban 50%-os kedvezményű tejberizsre, pudingra és joghurtra vadászik, néha egy-egy leárazott finomabb füstölt sajtot is talál. Ezen a napon sem volt ez másképp...

Csütörtök. Öregecskedő kisautó bolt előtt Bélával megáll. Béla kiszáll. Bezár. Kézben 100-as érme. Bevásárlókocsi kiakaszt. Boltba be. Vásárlás. Kassza. Boltból ki. Áru autóba be. Kosár kiköt. Béla beszáll. Kisautó és Béla elindul.

Eddig a pontig minden a megszokott módon történt. Eddig. Néhány perc múlva azonban Béla élete teljesen megváltozik.

A kisautó jobb oldali, első fékrendszere ebben a pillanatban beragad. Erről Béla most még nem tud, annyit észlel, mintha nehezebben gyorsulna az autó, néhány perccel később húzni kezd a kormány egy picit, de a biztos jel, hogy baj van, az az égett szag, ami a jobb első kerék felől jön. Béla autója autódoktorhoz kerül. Diagnózis. Javítás. A rendelés ára 31.000 Ft. Bélának másnap a motorja romlik el. A motordoktor generátor- és akkumulátorhibát állapít meg. A rendelés ára 56.000 Ft. Bélának harmadnap a biciklijén elszakad a lánc. Béla, mint doktor láncszakadást állapít meg. Az új lánc ára 1250 Ft.

Béla hisz a harmadik típusú találkozásokban, a negyedikben nem, s egyetlen költségmentes járművét, a lábát nem adja...

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)