Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ázsiós tőkeemeléssel több mint 456 millió forintot ad át az önkormányzat a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft.-nek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. december 08. 12:52
Ázsiós tőkeemeléssel több mint 456 millió forintot ad át az önkormányzat a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft.-nek
Rendkívüli ülésen döntött a fürdővárosi képviselő-testület

A fürdővárosi önkormányzat ázsiós tőkeemeléssel átadja a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft.-nek azt a több mint 456 millió forintot, amelyet az Energiaügyi Minisztérium utalt át a napokban – határozott a fürdővárosi képviselő-testület december 8-i rendkívüli ülésén.

A grémium még októberben döntött arról, hogy átruházza az államra az évente több száz millió forint veszteséget termelő víziközmű-szolgáltatás ellátási kötelezettségét és az ahhoz kapcsolódó vagyont. Az Energiaügyi Minisztérium ezután indította el annak a 456 millió 440 ezer forintnak az átutalását, amellyel a feladatot korábban ellátó gyulai közüzemi cég idei, víziközmű-ágazatban keletkezett veszteségét téríti meg. 

Görgényi Ernő (Fidesz–KDNP) polgármester a rendkívüli ülésen hangsúlyozta: az önkormányzati társaságnak kifizetetlen, magas összegű számlái vannak, ezért a tőkeemeléssel nem várhattak a december 14-i rendes ülésig.

Az ázsiós tőkeemelés révén a gyulai önkormányzat – a cég alapító tulajdonosaként – 167 millió 590 ezer forintról 177 millió 990 forintra emeli a társaság jegyzett tőkéjét, 446 millió forintot pedig tőketartalékba helyez. A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. tőketartaléka a meglévővel együtt 571 millió forint lesz.

A polgármester azt is elmondta: az önkormányzat a cég valamennyi üzletrészét megszerezte, így a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. egyszemélyes társaságként működik tovább.

Mint azt korábban megírtuk, a helyi víziközműrendszer üzemeltetését az Alföldvíz Zrt. vette át december 1-jével, a vagyongazdálkodási, parkgondozói, hulladékgazdálkodási és parkolóüzemeltetési feladatokat azonban továbbra is a Gyulai Közüzemi NKft. látja el. A grémium novemberi döntése alapján a gyulai cég élén Molnár Csaba, a polgármesteri hivatal mérnöki osztályának a vezetője váltotta a posztjáról lemondó Daróczi Lászlót.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)