Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - S. Róbert feljelentette a gyulai önkormányzatot

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefHÍREK • 2023. május 10. 19:00
S. Róbert feljelentette a gyulai önkormányzatot
Gyurcsány házmesterei köztünk járnak

A legelején szögezzük le a legfontosabbat: az egyik nem olvasta, a másik pedig nem ért hozzá, illetve nem nyomoz a rendőrség a gyulai önkormányzat ellen. Röviden így foglalható össze az a történet, amire több 10 ezer online karaktert pocsékolt el a Magyar Narancs kiváló újságírója. Jobban járt volna mindenki, ha B. Tamás lemegy inkább pecázni a Körösre, ahol szerencsésen megakaszt egy méretes pontyot, amiből főz egy finom viharsarki halászlevelet a családnak, de sajnos nem így tett.

dobrev klára és S. Róbert

Fotó: facebook.com/leelossygabor

B. Tamás újságíró 2023. május 2-án megírta a Magyar Narancsban, hogy „Nyomoz a rendőrség a gyulai önkormányzat ellen”. Ez nem igaz. B. Tamás és a Magyar Narancs hamisan állítja, hogy a rendőrség nyomoz a gyulai önkormányzat ellen.

A Gyulai Hírlap információja szerint „különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt” nyomoz a Békés Vármegyei Rendőr-Főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztálya. A hatóság a nyomozás részeként hivatalos tájékoztatást kért a gyulai önkormányzattól. A nyomozóhatóság öt kérdést fogalmazott meg a Gyula, Kossuth Lajos utca 24. szám alatti ingatlannal (egykori 1. számú iskola) kapcsolatban létrejött szerződés(ek)ről. Az önkormányzat a mai nappal megküldte válaszait a nyomozóhatóságnak.

Az ingatlan adásvételével kapcsolatos szerződések nyilvánosak. Ezekből egyértelműen kiolvasható, hogy a gyulai önkormányzatot semmilyen vagyoni hátrány, kár nem érte. Aki mást állít, az téved vagy szándékosan hazudik, illetve előre megfontolt szándékkal vezeti félre a hatóságokat.

Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy egy előre megkomponált politikai ügyről van szó. A feljelentő, az ügy elindítója, illetve vélhetően értelmi szerzője S. Róbert.

gyurcsány ferenc és a „független” b. tamás 

Fotó: Gyulai Hírlap

B. Tamás cikkében azt írja, hogy „magánindítványában Strausz Róbert gyulai lakos arra kérte a Békés Vármegyei Főügyészséget, hogy vizsgálja meg azt az adásvételi ügyletet, amelynek keretében az önkormányzat még 2017-ben szerződést kötött egy céggel annak érdekében, hogy eladja a már hosszú évek óta üresen álló egykori 1. Számú Általános Iskola műemléki épületét.

B. Tamás szerint S. Róbert egy helyi lakos. Ez igaz. Nem is akármilyen helyi lakos! Erről azonban B. Tamás már nem ír. Ő erre nem kíváncsi. Vajon miért nem?

Senki ne gondolja azt, hogy az önzetlen jóakarat vezette a gyulai lakos, S. Róbert kacsóját, amikor megírta feljelentését. Nyilvánvaló politikai haszonszerzés a cél. S. Róbert a Gyurcsány-párt aktivistája, aki vélhetően a DK önkormányzati képviselőjelöltje lesz a 2024-es helyhatósági választáson. 

A DK legfőbb helyi árnyékembere Leel-Őssy Gábor. Az önkormányzati képviselő a kampányok közötti holtidőszakokban jellemzően Csipkerózsika-álmát alussza. Tényleg csak az árnyéka látható itt-ott. Nincs ez másként most sem, de azért „ami a gyulaihirlap.hu-ról kimaradt...” kommenttel ő is megosztotta a dollármédiában szétfröcskölt B. Tamás-cikket. Némi hűtlenséget mutat a részéről, hogy a Magyar Narancs cikke helyett a HVG írását osztotta meg, amely még B. Tamásnál is hangzatosabb címet visel: „Nyomozás indult a gyulai önkormányzat ellen hűtlen kezelés gyanúja miatt”.

Nem, nem indult nyomozás a gyulai önkormányzat ellen. Szép próbálkozás ez a cím is! Másrészről pedig komolytalan és nonszensz: a „gyulai önkormányzat” nem tud hűtlen kezelni semmit.

arató gergely és S. róbert

Fotó: facebook.com/leelossygabor

S. Róbert tavaly decemberben Arató Gergely (DK) frakcióvezető-helyettes megyei eligazításán is részt vett. A pártért aktivistaként végzett „egész éves önzetlen” munkáját Leel-Őssy Gábor is megköszönte egy Facebook-posztjában. S. Róbert eredeti neve Kliegl Róbert. Gyurcsány gyulai aktivistájának fiatalon nem egy alkalommal gyűlt meg a baja a törvénnyel.

Summa summarum, S. Róbert nem egyszerűen gyulai lakos, hanem a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció helyi aktivistája, a párt Facebook-megmondóembere.

Hamisítatlan politikai támadás érte a gyulai önkormányzatot. Két főszereplős a darab: a feljelentő házmester szerepében S. Róbert, a dollárújságíró szerepében B. Tamás. A kommunista koreográfia pedig a megszokott.

Természetesen senki nem járt utána semminek, B. Tamás meg nem is akart. Ilyen az, amikor az egyik nem olvasta, a másik pedig nem ért hozzá. Természetesen ettől még nem válik igazzá semmi a leírtakból, de arra pontosan elegendő, hogy gyanúba keverjenek ártatlan embereket, hogy lejárassanak egy önkormányzatot és egy várost. Semmi sem számít, ha hatalomról van szó.

B. Tamás ma újabb cikket villantott a témában „Sokmilliárdos projektet ígért a gyulai önkormányzattal szerződő kamucég”. Biztosan jön majd a harmadik, a negyedik meg az ötödik és a többi rész is… 

bajnai gordon és a „független” b. tamás 

Fotó: Gyulai Hírlap

Végezetül, ha valaki a tényekre is kíváncsi az egykori iskolaépületet érintő szerződés kapcsán, ami egyébiránt minden részletében nyilvános, elérhető az önkormányzat honlapján, kérem, olvassa el az alábbi néhány mondatot.   

A Gyula Város Önkormányzata és a First School Vállalkozási Kft. között a Gyula, belterület 339/2 helyrajzi számú, természetben az 5700 Gyula, Kossuth Lajos utca 24. szám alatti ingatlant érintő, telekalakítással vegyes adásvételi szerződés 2017. december 14. napján jött létre. A szerződés 10. pontja alapján a vételár megfizetésére 5 év állt a vevő rendelkezésére, amelyet legfeljebb három részletben volt jogosult teljesíteni. A szerződést a felek – a vevő 2022. november 10. napján kelt kifejezett kérésére és Gyula Város Önkormányzata Képviselő-testületének 232/2022. (XI. 24.) határozata értelmében – 2023. február 6. napján közös megegyezéssel megszüntették. A vevő a vételárat – vagy annak egy részét – a Szerződés hatálya alatt nem fizette meg, ugyanakkor késedelembe sem esett.

A szerződés 9. pontja értelmében a vevőt terhelték a szerződéskötés kapcsán felmerült költségek, úgy mint: a szerződéskötési díj bruttó 2 542 223 Ft összegben; az értékbecslés díja 266 700 Ft összegben; az ingatlan-nyilvántartási igazgatási szolgáltatási díj 13 200 Ft összegben. A vevő számla ellenében, határidőben megfizette a szerződéskötés kapcsán felmerült egyéb költségeket.

A szerződés 11. pontja értelmében a vételár maradéktalan kiegyenlítéséig az ingatlan tulajdonjogát az eladó (Gyula Város Önkormányzata) fenntartotta, az ingatlan-nyilvántartásban kizárólag a tulajdonjog-fenntartással történt eladás tényét jegyezték fel. A szerződés 12. pontja szerint a birtokbaadásra csak a vételár maradéktalan megfizetését követően került volna sor, a birtokbaadásig az ingatlantulajdonost megillető jogok és kötelezettségek nem szálltak át a vevőre. 

Egyértelműnek kijelenthető: a gyulai önkormányzatot semmilyen vagyoni hátrány, kár nem érte. Pont. 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)