Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egy DK-s aktivista feljelentette az önkormányzatot

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. május 10. 18:20
Egy DK-s aktivista feljelentette az önkormányzatot
Gyula Város Önkormányzatának közleménye

Egy DK-s aktivista feljelentette az önkormányzatot az egykori 1. Számú Általános Iskola ingatlanának eladására kötött szerződés ügyében.

A képviselő-testület nyilvános pályázaton hirdette meg az ingatlant, egyetlen pályázat érkezett, a testületi döntés alapján ezen pályázat benyújtójával köttetett a szerződés. A szerződés megfelelően védte az önkormányzat érdekeit. A vevő nem fizette ki a vételárat, ezért nem szerezte meg a tulajdonjogot, és a szerződés megszűnt. Az ingatlan tulajdonosa a szerződéskötés után is mindvégig Gyula Város Önkormányzata volt, a vevő csak a teljes vételár kifizetése után szerzett volna tulajdonjogot. A vevő sosem kapott kulcsot az ingatlanhoz, az végig az önkormányzat birtokában volt. Kár nem érte az önkormányzatot. A DK-s aktivista a szerződés megszűnése után jelentette fel az önkormányzatot. Az egyes iskola ingatlana ma is Gyula Város Önkormányzatának tulajdonában és birtokában van.

A rendőrség a DK-s aktivista feljelentése alapján levélben kereste meg a polgármesteri hivatalt, és adatokat, információkat kért. Az önkormányzat gazdálkodása nyitott könyv. A gazdálkodási adatok és a képviselő-testület döntései kivétel nélkül nyilvánosak, és mindenki számára megismerhetőek a www.gyula.hu oldalon, illetve közérdekű adatigénylés keretében.

Az önkormányzat gazdálkodását több szervezet is rendszeresen ellenőrzi, így a Magyar Államkincstár, az Állami Számvevőszék és a NAV. Az önkormányzat minden ellenőrzés esetén késedelem nélkül adatot szolgáltat, információt ad, és megküldi a szükséges okiratokat. Jelen esetben is ezt teszi, hiszen az önkormányzatnak nincs titkolnivalója. A DK-s aktivista feljelentése alapján készült rendőrségi levelet is hiánytalanul megválaszolta a polgármesteri hivatal, és a mai napon megküldte a rendőrségnek.

Jó lett volna, ha a volt egyes iskola épületét szép szállodává alakítják – erre tett kísérletet a képviselő-testület a nyilvános pályázatra jelentkezett egyetlen pályázóval. Sajnos nem sikerült.

Most az épület oktatási célú hasznosításának előkészítése zajlik a Gyulai Tankerületi Központtal együttműködésben.

Gyula Város Önkormányzata

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)