Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sikeres volt a gyulai Tick-Tack Bábszínház első online előadása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2020. április 02. 17:22
Sikeres volt a gyulai Tick-Tack Bábszínház első online előadása
Fizi Miskára hamar ráhangolódtak a gyerekek

Strausz Róbert és Fizi Miska 

Fotó: Lőrincz Csaba 

A Tick-Tack Bábszínház vezetője, Strausz Róbert szerint nem várt sikerrel mutatkozott be Fizi Miska első élő online bábelőadása, amit nemrégiben tartottak a YouTube-on. Aki lemaradt Fizi Miska interaktív történetéről, húsvétkor újra élőben követhet egy különkiadást.

– Magyarországon még egy bábfigura sem tartott élő adást, a bejelentkezést nagyjából 5000 készülékről kísérték figyelemmel. A legmegdöbbentőbb, hogy 48 óra alatt még több ezren megnézték az előadást – árulta el lapunknak Strausz Róbert.

Elmondta: a bábszínház 12 éve működik Gyulán. A helyi moziban jött létre, majd néhány évvel később utazó bábszínházzá vált.

– A törökzugi óvó nénikkel kezdtük a moziban, minden hónap utolsó vasárnapján. Miután a helyszín megszűnt, a szülők kezdték hiányolni, így 2008 végén alakítottam utazóvá a bábszínházat. Kicsiben kezdtük, Gyulán és a környező falvakban, majd Európa több országába is eljutottunk – emelte ki az előadó.

– A Válogatós királykisasszony című mesének, amit élőben előadtunk, hihetetlen visszhangja volt. A szülők által később megosztott felvételeken látszik, hogy a gyerekek válaszoltak, kiabáltak és nevettek, mintha csak élőben látták volna a történetet.

Strausz Róbert azt is elárulta hogy az internetes adás során Ovi néni tolmácsolta a gyerekek „hangját”, vagyis a kis nézők adás közben írt üzeneteit az előadónak, így alakult ki élő kontaktus a mese közben.

Fizi Miska születésnapján, április 1-jén is videóval jelentkezett, húsvétkor pedig különkiadással várja a gyerekeket. Ezt szintén élőben közvetítik majd az online csatornán.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)