Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai vívó a korosztályos mezőny csúcsán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. január 07. 13:46
Gyulai vívó a korosztályos mezőny csúcsán
Borombós Attila nyerte az 50+ kategória párbajtőrözőinek országos bajnokságát

Borombós Attila (középen) a gyulai Pezsgő Kupa mezőnyében 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos 

A gyulai Borombós Attila párbajtőröző nyerte 50+ kategóriában a 2022-es Veterán Országos Bajnokságot, melyet december 3. és 4. között rendeztek meg az UTE vívótermében.

Az egyéni és csapatbajnokságon 153 korosztályos versenyző állt pástra. A gyulai színeket képviselő Borombós Attila a ranglista második helyéről érkezett a viadalra, amelyen tavaly az ezüstérmet szerezte meg. 

A fürdővárosi vívó egy bajai és egy szatmárnémeti versennyel hangolt az ob-ra, mindkétszer a legjobb nyolc között végzett.

Borombós Attila a magyar bajnokságon nem kezdett jól a húszfős mezőnyben, a selejtezőkön olyan ellenfelektől is kikapott, akiktől korábban soha. A nehézségek ellenére kvalifikálta magát az egyéni kieséses szakaszba, amit már megállíthatatlanul menetelt végig.

Winkler Andor tanítványa a döntőben Kámány Rolanddal került szembe, akivel egy végletekig kiélezett, intenzív asszót vívott. A piliscsabai versenyző a szünetben még 6-4-re vezetett, a gyulai vívóbak azonban sikerült átvennie a vezetést. 

Borombós Attila már gőzerővel készül a Veterán Európa-bajnokságra, amelyet május 29. és június 2. között rendeznek meg Cognacban.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)