Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az olimpiai szereplés inspirálja Horváth Somát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. március 20. 16:30
Az olimpiai szereplés inspirálja Horváth Somát
A gyulai vívó két éve igazolt az FTC vívószakosztályához

Horváth Soma két évvel ezelőtt tette át székhelyét a fővárosba, a fiatal sportoló a Gyulai SE csapatától a Ferencvárosi Torna Clubhoz igazolt. Az olimpia álmokat dédelgető tőröző kiválóan beilleszkedett új egyesületébe, és civil álmait is szeretné valóra váltani.

Horváth soma (az alsó sorban balról a harmadik) az eb-bronzérmes csapat tagjaként

 

Horváth Soma kérdésünkre elmondta, idén nyáron lesz két éve, hogy átigazolt az FTC vívószakosztályához. Az átigazolásra elsősorban azért volt szükség, mert a fürdővárosban már nem látta biztosítottnak a folyamatos fejlődést és versenyeztetést.

– Tulajdonképpen kapóra jött a lehetőség, mert az általános iskola elvégzését követően a középiskolai tanulmányaimat a fővárosban terveztem folytatni. Több klub is megkeresett, de igazság szerint nevelőedzőimen, Winkler Andoron és Radnai Reinhardton kívül a Fradi edzői foglalkoztak velem a legtöbbet. Ebből adódóan nem volt hát kérdés, hogy hová megyek – árulta el a fiatal tőröző.

Az első év elsősorban a beilleszkedésről szólt a gyulai sportoló számára, így kicsit visszavett tempóból, ám a sikerek emiatt nem maradtak el.

– Az első évben az új környezet, a megváltozott életkörülmények miatt döcögősebben ment a sport is és a tanulás is. Be kell vallanom, hogy volt némi visszaesés a teljesítményemben – tette hozzá Horváth Soma.

 

a csapatbajnoki dobogó tetején

 

Az elmúlt évben Soma a kadetkorosztály összetett 4. helyén végzett, így „csak” az Eb-részvételig jutott. Az Európa-bajnokságon a kadetválogatottal bronzérmet szerzett, ami nagyon nagy eredménynek számított. A gyulai tőrözőnek idén már sikerült előrébb lépnie, így az Eb-n túl a világbajnokságon való részvételt is kiharcolta magának, ezt idén Salt Lake Cityben rendeznék meg, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották. 

– Az idei kadet ob-n egyéniben a második lettem, az FTC csapatával viszont a dobogó tetejére állhattam. A csapatversenyek között a juniorkorosztályban a másodikok, a felnőttkorosztályban pedig harmadikok lettünk – ismertette a válogatott színeiben is sikereket halmozó sportoló.

Soma azt is elmondta, jelenleg kényszerűségből otthonról próbál meg eleget tenni a tanulmányi elvárásoknak. A válogatott és a Fradi edzései is szünetelnek jelenleg, így otthon próbálja formában tartani magát. Annál is inkább, mert erősen bízik abban, hogy meg fogják tartani a világbajnokságot.

– Az álmom, amiért dolgozom, hogy kijussak az olimpiára, és érmet nyerjek egyéniben vagy csapatban. A tanulmányaimat középiskola után a jogi egyetemen szeretném folytatni, ez a célom már alsó tagozatos korom óta vezeti az életemet – zárta a beszélgetést Horváth Soma.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)