Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az elődöntőig menetelt Horváth Soma

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. március 22. 14:00
Az elődöntőig menetelt Horváth Soma
A hetedik helyen fejezte be a junior országos bajnokságot a fiatal tőröző

Az UTE vívócsarnoka adott otthont a 2021-es Kadet-Junior Tőr Magyar Bajnokság küzdelmeinek március 6. és 7. között. A korosztályos seregszemlén az FTC vívója, Horváth Soma is rajthoz állt.

a hetedik helyen fejezte be a bajnoki küzdelmeket Horváth soma

A fiatal sportoló nem volt könnyű helyzetben, hiszen a távoktatás ellenére a fővárosban folytatta a felkészülést. Horváth Soma elmondta,  amíg osztálytársai otthonról tanulhatnak, addig ő folyamatosan ingázik Gyula és a főváros, valamint az edzések és egy hotelszoba között.

A tizenegy egyesület 54 sportolóját felsorakoztató seregszemlén Horváth Soma jól teljesítette a csoportkört, öt mérkőzéséből négyet megnyert, az izgalom miatt azonban egyszer vesztesen hagyta el a pástot. A fiatal tőröző a 13. helyen lépett a főtáblára, ahol az NKESE versenyzőjét, Makk Balázst ejtette ki a küzdelmekből.

A legjobb nyolc között a Somára a Machek Vincze várt, aki ellen aranytussal tudott továbblépni. A gyulai születésű tőröző az elődöntőben Bagdány Alberttel csapott össze. A két fiatal sportoló szoros csatát vívott egymással, amelynek végén a szigetszentmiklósi egyesület vívója lépett tovább, a zöld-fehérek versenyzője pedig a hetedik helyen fejezte be a küzdelmeket.

– Nem rossz eredményt értem el, ám azt gondolom, hogy ott kellett volna lennem a döntőben. Sokat készültünk a versenyre, ezért nem értem, hogy miért nem sikerült megnyernem az asszót – értékelt Horváth Soma.

Az FTC tőrözője nem sokat pihenhet, hiszen csapatával tovább folytatja a felkészülést a következő szezonra.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)