Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tizenötödik alkalommal indult el a Hetedhét Játékváros

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. július 13. 13:00
Tizenötödik alkalommal indult el a Hetedhét Játékváros
A táborban a demokráciára, az életre nevelik a gyermekeket

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Tizenötödik alkalommal indult útjára a Hetedhét Játékváros a héten, ahol a táborozó gyermekek idén is egy város életét modellezve élik a mindennapokat. A tábor fő témája idén a szabályos, biztonságos közlekedés.

Szabó Enikő, a Mi Egy Másért Közhasznú Egyesület elnöke, a tábor vezetője elmondta: a Hetedhét Játékváros a demokráciára, az életre neveli a gyermekeket, akik megtanulhatják, hogy a mi a munka értéke, amelyért pénzt kapnak, azt pedig be kell osztaniuk. A résztvevőket megtanítják kommunikálni, csapatban dolgozni, alkalmazkodni és döntéseket hozni.

Kiemelte: a táborba idén 230 gyermek érkezett, akik délelőtt háromszor egy, délután kétszer egy órában dolgoznak a műhelyekben, a mindennapi munkákat pedig több mint 90 segítő látja el.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A tábor idei tematikája a föld, a víz és a levegő, amelynek keretében elsősorban a szabályos közlekedésre, a KRESZ ismeretére szeretnék megtanítani a gyermekeket.

A táborozókat 39 műhely várja, 19 kézműves és 20 városfenntartó, így van posta, bank, járási hivatal – ottjártunkkor éppen a polgármester-választás zajlott –, valamint van moziterem, és a tematikához illeszkedő szabadulószoba is.

A résztvevőknek külső helyszíneken is biztosítanak programokat, így ellátogathatnak a békéscsabai repülőtérre, valamint kajakozhatnak, vízibiciklizhetnek az Élővíz-csatornán.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kónya István alpolgármester elmondta, a Játékváros példája Gyula testvérvárosából, Ditzingenből jött, amelynek lényege, hogy a nyári szünet egy részében a gyermekek maguk irányíthatnak egy várost.

Hangsúlyozta: Gyula Város Önkormányzata mindig segítette és támogatta a tábort, ahol a gyermekek játékos formában, de rendkívül hasznos dolgokat tanulhatnak meg.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

GYULAI HÍRLAP • 2023. július 13. 14:20
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)