Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai vendéglátóhelyeket is érinti az energiaárak növekedése

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. szeptember 21. 15:00
A gyulai vendéglátóhelyeket is érinti az energiaárak növekedése
Gyulán is van olyan vendéglátóegység, ami bezárásra kényszerült

Fotó: pixabay.com

Korábban arról szóltak a híradások, hogy bezárási hullámot indíthat el az energiadrágulás. Utánajártunk, Gyulán mi a helyzet a vendéglátóhelyek körében. A legtöbb üzletvezető, akivel beszéltünk, bizakodó volt, de olyan is akadt, akinek nem volt más választása, mint a bezárás, legalább a téli időszakra. 

– Ahogy egy korábbi, városvezetőkkel tartott egyeztetés során kiderült: Gyula „nyitva marad”, még ha mindannyiunkat is érinti az energiaárak növekedése – kezdte lapunknak Fabulya Attila, aki a Gyula Rouge étterem és a Csíki söröző kapcsán nyilatkozott lapunknak a tulajdonos, Niedermayer Antal nevében. 

Elmondta: a Gyula Rouge étterem nem zár be, ám rövidített nyitvatartással igyekeznek átvészelni a nehéz időszakot.

– Vasárnap és hétfőn zárva vagyunk, a többi napon a megszokott nyitvatartással és minőségben várjuk a vendégeket. Ugyanez a Csíki sörözőről már sajnos nem mondható el. Ez a vendéglátóegység bérelt ingatlanban működik. Ez a rendszeres kiadásainkhoz jelentős mértékben hozzátesz, ráadásul az ingatlan energetikai szempontból nagyobb beruházást igényel, ezért a sörözőt egyelőre bezárjuk – fejtette ki. 

A helyi üzletvezető hozzátette: bizakodók, mert ha lesz turista Gyulán, akkor lesz igény gasztronómiára is. Mivel a korábbi egyeztetések szerint a helyi attrakciók nyitva maradnak, így a turistáknak érdemes lesz a városba látogatniuk.

A Várkonyi étterem sorsáról Oláh Imre üzletvezetőt kérdeztük, aki szintén bizakodóan tekintett a jövőbe. Elmondta: minden ingatlanuk saját tulajdon, így bérleti költségeik nincsenek.

– Igyekszünk az összes munkahelyet megőrizni, ám az árak kapcsán nem tudunk mit ígérni, mert azok folyamatosan változnak. Mindennek emelkedik az ára a teljes szegmensben, az a csirkemell, amit alig egy éve 1100 forintért rendeltünk, ma 2500 forint, ebből muszáj volt valamennyit átterhelnünk a vendégeinkre. Biztosan meg lehetne oldani az olcsóbb árakat más alapanyagokkal, de mi ragaszkodunk a minőséghez, nem kötünk kompromisszumot annak rovására – ecsetelte. 

A Komlóban minden változatlan, Szász Bence szállodavezető arról tájékoztatott minket, hogy inkább a háttérben zajló folyamatok újragondolásával igyekeznek spórolni a megnövekedett költségeken. 

– Próbáljuk átgondolni a nyersanyag-gazdálkodást, más ütemű rendelésekkel csökkenteni kicsit a hűtőkapacitásunkon, esetleg a díszkivilágításokra is jobban figyelünk majd a következő időszakban – kezdte.

– A fűtést és hűtést is újragondoltuk, még hatékonyabb módban vannak a légkondicionálóink. A menü árában csak nyáron volt emelkedés, ám a szobaárak lépést tartanak az árakkal, és dinamikusan változnak. Terveink szerint az à la carte ételek ára nem változik, ám a menüárak a nyersanyagárak függvényében módosulhatnak – fejtette ki a szállodavezető.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)